Jakub Haršany Samospráva

Staré Mesto pokračuje v opravách ciest. Aktuálne neprejdete cez Moskovskú

Vedenie bratislavskej mestskej časti Staré Mesto pokračuje v opravách ciest aj počas jesene. Momentálne čaká na nový povrch ulica pri Medickej záhrade.

Ilustračný obrázok k článku Staré Mesto pokračuje v opravách ciest. Aktuálne neprejdete cez Moskovskú
4
Galéria

Mestská časť Staré Mesto začne s rekonštrukciou Moskovskej ulice v stredu 2. novembra a práce by mali trvať do 20. novembra.

Bezbariérové chodníky

„Už v súčasnosti tam realizujeme bezbariérové úpravy chodníkov pri priechodoch pre chodcov s aplikáciou dlažby pre nevidiacich a s výmenou asfaltových povrchov chodníkov za dlažbu,“ Bratislava24.sk o tom informuje hovorkyňa mestskej časti Nora Gubková.

Podľa jej slov bude rekonštrukcia zahŕňať vyfrézovanie asfaltového povrchu vozovky, vybúranie kamennej prídlažby vozovky, úpravu vodovodných, plynových uzáverov a kanalizačných poklopov, výmenu a výškovú úpravu vtokových mreží uličných vpustov, dodávku a montáž spevňujúcej geomreže a pokládku nových dvoch vrstiev asfaltového povrchu vozovky.

Vzniknú obmedzenia

V dôsledku prác vzniknú pre vodičov menšie dopravné obmedzenia. Počas rekonštrukcie nebude umožnený prejazd v úseku Moskovskej ulice, od Poľnej ulice po Strážnickú ulicu. „Obchádzka bude zabezpečená po Poľnej a Sasinkovej ulici, na ktorých sa preto dočasne otočí zjednosmernenie. Smer dopravy bude usmerňovaný dočasným dopravným značením,“ informuje Gubková.

Podľa vedenia mestskej časti by malo ísť o poslednú rozsiahlejšiu rekonštrukciu v tomto roku. Vzhľadom k blížiacemu sa zimnému obdobiu bude Staré Mesto realizovať už len menšie opravy. „Tento rok budeme ešte vykonávať opravy výtlkov, prepadov a schodov na komunikáciách v správe mestskej časti,“ dodala hovorkyňa.

Ilustračný obrázok

Oprava bratislavských ciest
10
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM