Správy

Staré Mesto opraví Múzejnú a Baštovú ulicu

Do konca júna musia chodci aj vodiči počítať s rôznymi obmedzeniami. Mestská časť žiada ľudí o trpezlivosť.

Ilustračný obrázok k článku Staré Mesto opraví Múzejnú a Baštovú ulicu
Zdroj: TASR

Bratislavské Staré Mesto začína v pondelok 30. mája s opravou Múzejnej ulice v úseku od Tobruckej po Vajanského nábrežie. „Ide o vlastnú investíciu mestskej časti,“ povedala hovorkyňa Starého Mesta Nora Gubková. Opravy sú podľa nej nevyhnutné najmä v súvislosti s predsedníctvom Slovenska v Rade EÚ. Samospráva na ne dostala aj štátnu dotáciu.

Práce na Múzejnej ulici by mali podľa hovorkyne trvať zhruba do konca júna. V tomto období bude preto celý úsek uzavretý pre dopravu a nebude tu možné ani zaparkovať. Obchádzka bude zabezpečená po Tobruckej a Dobrovičovej ulic. Mestská časť preto žiada o trpezlivosť a rešpektovanie dočasného dopravného značenia.

Okrem toho pokračuje v Starom Meste aj oprava kamennej dlažby na Baštovej ulici. Ako uvádza mestská časť na svojej oficiálnej webovej stránke, oddnes do piatka 3. júna bude asi štyridsaťmetrový úsek ulice uzavretý aj pre peších.* „Baštovú ulicu rozdelíme na dva úseky, v ktorých budeme opravovať najprv pravú, potom ľavú stranu, aby sme zabezpečili plynulý prechod chodcov,“* uviedla mestská časť.

V poslednej fáze opráv zrenovujú dlažbu na Klariskej ulice. Práce by mali trvať od 26. do 30. júna. Obyvateľom a návštevníkom sa trpezlivosť oplatí. Už onedlho sa prejdu po bezpečnejšom chodníku.

Čítajte aj: Prechádzka po Baštovej aj Klariskej ulici bude príjemnejšia. Staré mesto vymieňa dlažby

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM