Maros Palesch Kultúra

Staré Mesto občanom - aj Vy ho môžete meniť

BRATISLAVA. Občania sa môžu podieľať na zmenách vo svojom meste.

V akej Bratislave chceme žiť je názov výstavy inštalovanej na prízemí Miestneho úradu Starého Mesta na Vajanského nábreží. Jej podtitul Bratislava v minulosti a budúcnosti prezrádza, že na zmenách k lepšiemu sa môžu podieľať aj občania.

„Nabáda ich k tomu anketový lístok, ktorý možno vyplniť aj doma a doručiť na výstavu,“ uviedol Kamil Procházka z Nadácie Horský park, ktorá s bratislavským magistrátom, spomínanou mestskou časťou a občianskym združením Bratislavské ostrovy organizuje anketu.

Bratislavčania môžu ohodnotiť svoje životné prostredie, dostupnosť zdravotnej starostlivosti, bezpečnosť, verejnú dopravu, kvalitu pohostinských služieb, možnosti občianskeho života, kultúrneho a športového vyžitia i ústretovosť úradov. Tiež sa môžu vyjadriť, čo z toho považujú za najdôležitejšie a či je potrebný dlhodobý záväzný dokument pre samosprávu – vízia vývoja Bratislavy alebo viac parkov a inej prírody v meste i aká by mala byť prioritná verejná doprava alebo podiel občanov na spôsobe vývoja mesta. Výstava potrvá do 27. apríla.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM