Rôzne

Staré Mesto má spracovateľa návrhu architektonicko-urbanistického riešenia „Šafka“

Už čoskoro bude Bratislavčanom predstavená výsledná architektonická štúdia podoby Šafárikovho námestia.

Ilustračný obrázok k článku Staré Mesto má spracovateľa návrhu architektonicko-urbanistického riešenia „Šafka“
Zdroj: TASR

Návrh architektonicko-urbanistického riešenia verejného priestoru Šafárikovo námestie v Bratislave spracuje pre Bratislava-Staré Mesto združenie f&b cc & Hrbáň.

Vyplýva to z podpisu zmluvy medzi mestskou časťou a spomínaným združením. Mestská časť na svojej webovej stránke informuje, že zhotoviteľ dopracuje do 30 dní od podpisu zmluvy svoj súťažný návrh do výslednej architektonickej štúdie, ktorá bude následne predstavená verejnosti, pravdepodobne krátko po 23. septembri 2016. Samotná revitalizácia verejného priestoru je naplánovaná na jar budúceho roku.

Projektová dokumentácia

Zhotovenie diela bude stáť viac ako 22-tisíc eur a pozostáva z dvoch hlavných položiek – vypracovanie architektonického diela a projektová činnosť, pričom práce na revitalizácii verejného priestoru Šafárikovo námestie sa začnú na jar budúceho roka.

Zmluvu o vytvorení a používaní architektonického diela nájdete TU.

Podľa staromestskej poslankyne Barbory Oráčovej bude projektová dokumentácia riešiť niekoľko stavebných objektov, medzi nimi aj chodníky a spevnené plochy, mobiliár a drobnú architektúru, terénne a sadovnícke úpravy, hracie prvky pre deti, fitness alebo iné športové prvky a prvky využívajúce vodu.

V Starom Meste bude čisto

Mestská časť uzatvorila rámcovú zmluvu o poskytovaní starostlivosti o verejné priestranstvá so spoločnosťou A.I.I. Technické služby, s. r. o., čím získala na nasledujúcich 36 mesiacov partnera, ktorý sa bude komplexne starať o čistotu a údržbu verejných priestranstiev a zelene v správe mestskej časti.

„Staré Mesto očakáva, že koordináciou čistenia a údržby všetkých komunikácií na území mestskej časti dôjde k zvýšeniu kvality a efektívnosti čistenia, vrátane zimnej údržby. Znamená to, že by sa mala viditeľne zvýšiť čistota staromestský ulíc,“ uviedol starosta Starého Mesta Radoslav Števčík.

V najbližšej dobe by mali byť vyčistené kanálové vstupy, prebehnú má bezpečnostný orez stromov a odstránenie buriny z ciest a chodníkov.

Ako ďalej informuje Staré Mesto na svojej stránke, starostlivosť o čistotu historického jadra a nábrežia, ako najexponovanejšej časti Starého Mesta, bude na dennej báze zabezpečovať obchodná spoločnosť mestskej časti Staromestská, a. s. „Tá sa bude naďalej starať aj o komplexnú správu detských ihrísk, verejných toaliet a záhrad v správe mestskej časti.“

Čítajte aj: Mesto zmodernizuje električkovú trať Dúbravsko-Karloveská radiála

Vizualizácie obnovy Šafárikovho námestia a Fajnorovho nábrežia
6
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM