Maros Palesch Rôzne

Staré Mesto je na majstrovstvá pripravené

Už zajtra začnú svetové majstrovstvá v ľadovom hokeji a Staré Mesto navštívi veľký počet domácich aj zahraničných turistov. Na dodržiavanie poriadku sa v mestskej časti postarajú hliadky mestskej a štátnej polície.

„Dohodli sme sa, že v Starom Meste budú posilnené denné i nočné hliadky mestskej polície. V prípade nepredvídaných udalostí sú obe policajné zložky pripravené operatívne zmobilizovať ďalších príslušníkov polície,“ povedala starostka mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Táňa Rosová.

Polícia má zmapované tak zariadenia, kde budú fanúšikovia jednotlivých národných mužstiev oslavovať, ako aj možné miesta ich presunov po Starom Meste.

Príslušníci mestskej polície budú zabezpečovať aj dodržiavanie všeobecno-záväzných nariadení. V Starom Meste je možné piť alkohol na verejných priestranstvách iba v čase od 3.00 do 5.00 hodiny. Kto požije alkohol na verejných priestranstvách mimo týchto hodín, môže dostať pokutu do výšky 33 eur.

„Chceme ísť cestou prevencie. Najprv návštevníkov upozorníme, že piť alkohol na verejných priestranstvách je zakázané. Ak budú návštevníci neprispôsobiví, príslušníci mestskej polície zasiahnu,“ dodala Rosová.

Rovnakú pokutu dostane aj občan, ktorý zahodí zvyšok cigarety na zem. Sankcie čakajú aj fajčiarov na zástavkách mestskej hromadnej dopravy.

Zamestnanci miestneho úradu v spolupráci s mestskou políciu zintenzívnia kontroly na dodržiavanie čistoty a poriadku. Zmluvný partner mestskej časti zabezpečí častejšie čistenie ulíc a námestí..

Kontrolovať sa bude aj sledovanie hokejových zápasov na letných terasách. Podľa platného nariadenia Starého Meste prevádzkovatelia nemôžu púšťať na letných terasách nahlas televíziu alebo hudbu. Na základe rozhodnutia starostky Rosovej si hostia pozrú hokejové zápasy na terasách so zvukom.

„Budeme upozorňovať prevádzkovateľov, aby neboli príliš hluční, keďže v pešej zóne býva dosť obyvateľov,“ dodala Rosová.

Zdroj: MČ Bratislava – Staré Mesto, Tomáš Halán

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM