Alexandra Húsková Rôzne

Staré Mesto hľadá vhodný Vianočný strom na Staromestské vianočné trhy

Samospráva Starého Mesta hľadá tradičný vianočný strom formou "inzerátu". Na internetovej stránke zverejnila oznam a výzvu pre obyvateľov na získanie stromu. Ak máte na záhrade strom, ktorý spĺňa podmienky, môžte na úrad zaslať dokonca aj jeho fotografiu.

Ilustračný obrázok k článku Staré Mesto hľadá vhodný Vianočný strom na Staromestské vianočné trhy
Zdroj: TASR

„Na staromestskom úrade už intenzívne premýšľame aj nad zimnou sezónou, organizáciou vianočných trhov, či nad staromestským vianočným stromčekom,“ uvádza sa na internetovej stránke mestskej časti.

Vyzývajú občanov na získanie vianočného stromčeka, ktorý by bol dôstojnou dominantou staromestských vianočných trhov a peknou pripomienkou sviatkov.

„Ak máte vy alebo vaši blízki primeraný a zdravý strom, vhodný na verejné priestranstvo, vysoký zhruba 12 až 15 metrov, ktorý sa rozhodnete darovať mestskej časti, zabezpečíme jeho výrub, prevoz a všetky technické náležitosti,“ informuje samospráva.

Stačí sa ozvať na staromestský úrad, na oddelenie dopravy, životného prostredia, verejného poriadku a správnych konaní na telefónne číslo 02–59 246 311, alebo e-mailom: vladimir.lauko@staremesto.sk , fotografie vianočného stromčeka sú vítané.

Vianočné trhy v tomto roku prinesú niekoľko noviniek. Samospráva ich okrem iného plánuje zriadiť ako promenádu.Viac si prečítajte tu: Vianočné trhy dostali nový názov : Staromestská vianočná promenáda

Hlavným zámerom novej koncepcie "Staromestskej vianočnej promenády“ je snaha o pritiahnutie širokej skupiny obyvateľstva, vrátane rodín s malými deťmi, starších občanov, všetkým, ktorým nevyhovuje iba statické konzumovanie pochúťok vo veľmi prehustenom priestore, ale uprednostňujú návštevu viac kultúrne orientovaného podujatia.

O vianočných plánoch mesta aj samosprávy si prečítajte tu: Jednotné oblečenie aj celkový vizuál. Vianočné trhy po novom chystá aj mesto, trhovníci majú poslednú šancu prihlásiť sa

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM