Nina Táborská Samospráva

Staré Mesto chce vstúpiť do Bratislava Tourist Board. Organizácia by mohla podporiť prevádzku vianočného klziska

Bratislavská mestská časť Staré Mesto má záujem o členstvo v Bratislavskej organizácii cestovného ruchu - Bratislava Tourist Board. Podanie prihlášky do tejto oblastnej organizácie a členský príspevok na rok vo výške 1000 eur schválili staromestskí poslanci na svojom dnešnom rokovaní.

Ilustračný obrázok k článku Staré Mesto chce vstúpiť do Bratislava Tourist Board. Organizácia by mohla podporiť prevádzku vianočného klziska
Zdroj: TASR

Podľa starostu Starého Mesta Radoslava Števčíka mestská časť môže vstupom do tejto organizácie efektívnym spôsobom zasiahnuť do jej činnosti.

„Budeme napríklad chcieť, aby BTB podporila staromestské vianočné trhy. Konkrétne, aby prispela na prevádzku klziska,“ priblížil na zastupiteľstve starosta.

Samospráva tvrdí, že Staré Mesto je turisticky najatraktívnejšou a najnavštevovanejšou časťou hlavného mesta. Členstvo v BTB preto vníma ako vhodné.

Starosta bude zastupovať staromestskú samosprávu na valnom zhromaždení organizácie a nebráni sa, po výzve poslancov, ani tomu, aby bol aj v jej predstavenstve.

Miestny poslanec Miroslav Kollár na rokovaní navrhol, aby sa po roku členstva vyhodnotili pozitíva a negatíva a rozhodlo sa o ďalšom zotrvaní Starého Mesta v BTB. Zastupiteľstvo tento návrh uznesenia ale neodsúhlasilo. „Pokiaľ by toto členstvo nemalo byť efektívne, tak ja budem prvý, ktorý povie, že ďakujem pekne, ale my v takejto organizácii nebudeme,“ skonštatoval Števčík.

BTB rozvíja a promuje všetky formy cestovného ruchu, podporuje ich prezentáciu a vytvára platformu spolupráce súkromného a verejného sektora v oblasti cestovného ruchu.

Cieľom organizácie je vybudovať z Bratislavy významnú a medzinárodne renomovanú turistickú destináciu. Medzi hlavné činnosti BTB patrí riadenie, iniciovanie a koordinácia rozvoja cestovného ruchu v Bratislave. Členom organizácie je aj hlavné mesto.

Prečítajte si tiež: Staré Mesto opravilo časť historickej dlažby na Klariskej. Na rade sú ďalšie ulice

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM