Nina Táborská Rôzne

Staré detské ihrisko v Ružinove sa dočká rozsiahlej rekonštrukcie za 70-tisíc eur

Staré detské ihrisko na Páričkovej ulici v Ružinove prejde tento rok obnovou. Zámer odsúhlasili aj ružinovskí poslanci, ktorí na tento účel vyčlenili v rozpočte mestskej časti 70-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Staré detské ihrisko v Ružinove sa dočká rozsiahlej rekonštrukcie za 70-tisíc eur
Zdroj: Dnes24.sk

„Je to veľké detské ihrisko so starými kovovými preliezačkami a hokejbalovým ihriskom, ktoré sú už zastarané a nevyhovujú dnešným potrebám, poškodené sú aj asfaltové plochy,“ objasnil dôvod plánovanej rekonštrukcie starosta Ružinova Dušan Pekár.

Zámer odsúhlasili aj ružinovskí poslanci, ktorí na tento účel vyčlenili v rozpočte mestskej časti 70 tisíc eur. Na ihrisku Páričkova treba opraviť povrch, osadiť dopadové plochy a nové hracie prvky. Bratislava24.sk o tom informovala hovorkyňa Ružinova Miroslava štrosová.

„Pripravíme projekt a vyberieme dodávateľa rekonštrukcie na základe verejného obstarávania,“ vysvetľuje ďalší postup Alexandra Szökeová, vedúca referátu územného plánu a regionálneho rozvoja ružinovského miestneho úradu.

V uplynulých štyroch rokoch Ružinov zrekonštruoval 12 detských ihrísk.

Prečítajte si tiež: Dobrovoľníci to prevzali do vlastných rúk: Najstaršiemu hokejbalovému ihrisku na Slovensku vdýchnu nový život

Foto: MČ Ružinov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM