Rôzne

STARBUCKS: Pohár so svojím menom dostanete už aj v Eurovea

Po otvorení prvej dlho očakávanej prevádzky v bratislavskom Auparku otvára kávový gigant Starbucks druhú v Eurovea.

Ilustračný obrázok k článku STARBUCKS: Pohár so svojím menom dostanete už aj v Eurovea
Zdroj: Dnes24.sk

Len donedávna ste si mohli kávu kúpiť iba na benzínových pumpách, takmer dva mesiace si ju užívame v pohodlí štýlovej kaviarne v Auparku. Obľúbenú kávu americkej značky Starbucks si od dnešného dňa vypijete už aj na nábreží Dunaja v nákupnom centre Eurovea.

Veľkolepé otvorenie v Eurovea

Na otvorenie druhej bratislavskej kaviarne si prišlo vystáť rad len málo Bratislavčanov. Pobočka bola poloprázdna, čomu sa tešili najmä mlsné jazýčky. Torta, ktorú baristi krájali a rozdávali, sa ušla každému z kávičkárov. Ochutnať ste mohli aj čistú kávu či cukrové pusinky.

Okrem kávy, ku ktorej si môžete vybrať karamelovú, čokoládovú či vanilkovú príchuť, je samozrejmosťou, že vám personál napíše na papierový či plastový pohár meno s milým odkazom či emotikonom. Úsmevnými sa stávajú situácie, kedy si vo víre povinností personálu nájdete na kelímku úplne iné meno, než akým ste sa predstavili.

Fotky pohárov s menom, ktorých sú plné sociálne siete, sa stali akýmsi suvenírom pre tých, ktorí si Starbucks radi doprajú aj v zahraničí.

V aktuálnej ponuke kaviarne nájdete okrem kávy napríklad aj sladký muffin, croissant či cheesecake. Ak máte chuť na niečo zdravšie s nižším obsahom kalórií, v ponuke nájdete aj šaláty, sendviče a wrapy.

Dôstojník Frank Starbuck

Kávu Starbucks pozná a miluje milióny ľudí po celom svete. Svoj prvý obchod otvoril Starbucks v Seattle v roku 1971. V tom čase sa v obchode predávala zrnková a mletá káva, čaj a korenie. Dnes vlastní Starbucks viac ako 24-tisíc obchodov v 70 krajinách sve­ta.

Starbucks nesie meno po dôstojníkovi veľrybárskej lode menom Frank Starbuck z Melvillovho románu Biela veľryba. Logo je inšpirované gréckou mytológiou – meluzína, víla s dvoma chvostami.

Čítajte aj: OBRAZOM: Najkrajšie kaviarne Starbucks na svete. Možno sa raz podobná prevádzka otvorí aj u nás v Bratislave

Otvorenie Starbucks v Eurovea
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM