Alexandra Húsková Rôzne

Starbucks otvorí prvú predajňu v Bratislave už tento mesiac

Fanúšikovia americkej siete kaviarní Starbucks sa konečne dočkajú. Po mesiacoch čakania budú novú kaviareň môcť navštíviť pravdepodobne už o pár dní.

Ilustračný obrázok k článku Starbucks otvorí prvú predajňu v Bratislave už tento mesiac
Zdroj: Dnes24.sk

Slovensko sa stane ďalšou z desiatok krajín, kde sa rozšíri kávový gigant z Ameriky. Doposiaľ boli totiž obľúbené kaviarne dostupné iba u našich susedov za hranicami. Na Slovensku však nie je značka Starbucks neznáma, už približne rok funguje predaj kávy v automatoch na benzínových pumpách.

Čítajte viac: Káva sa stáva v Bratislave čoraz viac populárnou: Pozrite sa na cool miesta, ktoré pribudli v uplynulom roku

„Sme veľmi radi, že slovenským zákazníkom už čoskoro sprostredkujeme jedinečnú atmosféru Starbucks. Vidíme v tomto trhu veľký potenciál a sme hrdí na to, že sa skrz našu vášeň pre 100 percentnú arabicu a prvotriedny zákaznícky servis našich baristov staneme súčasťou bohatej kaviarenskej kultúry Slovenska,“ uviedol v oficiálnom stanovisku riaditeľ spoločnosti Adam Mularuk.

Spoločnosť AmRest si podľa medializovaných informácií vybrala Bratislavu aj kvôli bohatej kaviarenskej kultúre.

Podnik americkej značky by mal byť otvorený už 31. mája v priestoroch nákupného centra Aupark. Podľa neoficiálnych informácií by mal byť vybudovaný na prvom poschodí, na mieste existujúcej kaviarne Coffeeshop Company.

Ostatné predpokladané prevádzky budú podľa medializovaných správ otvorené do konca roka v obchodných centrách Eurovea a Centrál.

Prvá kaviareň s názvom Starbucks bola otvorená v roku 1971 v americkom Seattli. Názov „Starbucks“ pochádza z románu Biela veľryba. V súčasnosti sa už môže pochváliť vyše 17-tisícmi prevádzok vo vyše 55 štátoch sveta.

Starbucks predáva mnoho druhov hotových káv, espresá, rozličné druhy ďalších horúcich a studených nápojov, kávové zrná, zákusky ku káve a reklamné predmety. Na sociálnych sieťach nájdete napríklad skupiny, ktoré si vymieňajú a posielajú hrnčeky s logom miest z celého sveta.

V našej fotogalérii si môžete pozrieť kaviarne Starbucks, ktoré boli vyhodnotené ako najkrajšie.

Čítajte aj: Na kávu sa kedysi chodilo do Štefánky, Luxoru či Múzejky. Obľuba kaviarní v Bratislave pretrvala

Najkrajšie kaviarne Starbucks
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM