Rôzne

Staňte sa súčasťou sviatku štedrosti a dávania. Oslávte ho dobrým skutkom!

#GivingTuesday je deň, ktorý vznikol ako odpoveď na Black Friday či Cyber Monday, ktoré sa udomácnili už aj na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Staňte sa súčasťou sviatku štedrosti a dávania. Oslávte ho dobrým skutkom!
6
Galéria
Zdroj: pixabay

Robiť dobré skutky a pomáhať slabším by nemalo byť len výsadou blížiacich sa Vianočných sviatkov. Neziskové organizácie, občianske združenia, firmy, rodiny aj jednotlivci sa môžu už o pár dní – v utorok 28. novembra zapojiť do šírenia dobrých skutkov a dobra.

Silná myšlienka

#GivingTuesday je deň, ktorý vznikol ako odpoveď na Black Friday či Cyber Monday, ktoré sa udomácnili už aj na Slovensku. Všetko sa začalo v roku 2012 v USA. Myšlienka #GivingTuesday sa však rýchlosťou blesku za päť rokov rozšírila do 98 krajín a spojila viac než 50 000 organizácií a milióny ľudí.

Ak sa chcete aj vy zapojiť do šnúry dobrých skutkov, môže to urobiť viacerými spôsobmi. Napríklad aj prostredníctvom webu #GivingTuesday, kde sa dá zaregistrovať zadarmo. Neziskové organizácie tam môžu požiadať o pomoc. Firmy a jednotlivci na spomínanom webe môžu ponúknuť svoje služby. Každá pomoc je vítaná, rátajú sa aj maličkosti.

Neváhajte, pomáhajte!

#GivingTuesday sa obracia najmä na obyčajných ľudí, ktorí spolu dokážu neobyčajné veci. „Pre neziskové organizácie je príležitosťou osloviť svojich podporovateľov a známych, aby im pomohli tam, kde naozaj treba. Firmy môžu zapojiť svojich zamestnancov a pomôcť dobrej veci, v ktorú veria,“ uvádza na svojej webovej stránke nadácia Pontis.

Sú ľudia, ktorí nemali v živote veľa šťastia a osud im zobral strechu nad hlavou alebo nadelil nepríjemnú chorobu či chudobu. Ak sa máme čo len trocha lepšie, mali by sme pomôcť. Ak máte chuť a odhodlanie, buďte užitočný.

Pomôcť sa dá najrôznejšími spôsobmi. Od pomoci neziskovej organizácii až po podanie „záchranného kolesa“ priateľovi, či náhodnému človeku na ulici. Môžete darovať peniaze, materiálne veci, svoj voľný čas pri dobrovoľníckych akciách, ale aj odborné poradenstvo.

Dobrovoľníci pomáhajú
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM