Nina Táborská Rôzne

Spríjemnite si pracovný týždeň v Bratislave: Prehľad najzaujímavejších podujatí v našom meste

Chcete si popri práci alebo škole oddýchnuť a vypadnúť aspoň na chvíľku z každodennej reality? Tento týždeň prinesie hneď niekoľko zaujímavých podujatí. Bratislava24.sk vám prináša prehľad tých najzaujímavejších, ktoré vás v hlavnom meste čakajú už oddnes.

Ilustračný obrázok k článku Spríjemnite si pracovný týždeň v Bratislave: Prehľad najzaujímavejších podujatí v našom meste
Zdroj: Dnes24.sk

Projekt Život deťom

Projekt Život deťom je názov benefičného týždňa, cieľom ktorého je vyzbierať prostriedky na výstavbu ihriska, drevených preliezok a hojdačiek v komunitnej záhrade. Organizátori si pre vás pripravili rôzne koncerty, diskusie, prezentácie, jarmok a na záver detskú olympiádu. Sedem akcií, každý deň jedna, vďaka ktorým sa má zrealizovať dobrá myšlienka!

Pondelok – diskusia na tému dobrovoľníctvo a koncert Janais s kapelou – 20:00 Kafé Scherz, Partizánska 2

Utorok – koncert Maok & Heart Beat Orchestra – 20:00 Hlava 22, Bazová 9

Streda – prezentácia peši naprieč Slovenskom a okolo po jeho hraniciach – 20:00 Klub Lúčnica, Štúrova 6

Štvrtok – diskusia s M. Havranom a hosťami s koncertom Morphine Tribute – 19:00 Kafé Scherz, Partizánska 2

Piatok – koncert Andrea Bučko Polarity – 20:00 Elledanse – Dom T&D, Miletičova 17

Sobota – dúbravský jarmok v dome kultúry Dúbravka – 10:00 Dom kultúry Dúbravka

Nedeľa – detská olympiáda na Partizánskej lúke – 11:00 Partizánska lúka, Červený most

Čau o piatej

J.A.Pitínský o Rudolfovi Slobodovi. Kníhkupectvo Kolomana Kertésza Bagalu predstavilo v decembri jedinečnú sériu literárnych stretnutí pod názvom „Čau o piatej“. Pre ich veľký úspech pokračujú stretnutia aj v novom roku. Každý deň o piatej. o výnimočnom projekte sa viac dozviete tu: Namiesto čaju zaujímavé stretnutia: Bratislavčania si dávajú Čau o piatej na Laurinskej

Už v pondelok divadelný režisér Jan Antonín Pitínský porozpráva o svojom vzťahu k Rudolfovi Slobodovi a prečíta jednu jeho poviedku.

Pondelok / 17: 00 / Kníhkupectvo Kolomana Kertésza Bagalu / Vstup voľný

Na facku so Sajfom

Komediálna šou Tomáša Hudáka, Mateja Adámyho, Sama Trnku a Jura „Šoku“ Tabačka. Pozvanie do pondelkovej šou prijal známy hlas slovenských rozhlasových vĺn a postava televíznych obrazoviek Matej Cifra Sajfa. Po krátkej odmlke je tzv. „roast show“ opäť späť aby vás pobavila.

Pondelok / 20:00 / DPOH Mestské divadlo / 9 eur

História verejnej mestskej dopravy v Prešporku

Občianske združenie Bratislavské rožky zorganizovali na utorkový večer prednášku so špecialistom na históriu dopravy na Slovensku – Ladislavom Szojkom. Jeho prednáška bude venovaná prehľadu s Bratislavou spojeným vývojom dopravy. Téma je mimoriadne rozsiahla, a preto sa bude krátko venovať vodnej a železničnej doprave a trochu podrobnejšie mestskej doprave – električkám, autobusom a trolejbusom.

Utorok / 18:00 / Maďarský inštitút v Bratislave / Vstupné: dobrovoľné

Mestské hradby – ako ďalej?

Nad mestskými hradbami visí veľký otáznik. Bratislavskému okrášľovaciemu spolku, ktorý s nápadom obnoviť hradby prišiel, skončila zmluva koncom decembra 2014 a nové vedenie mu ju už nepredĺžilo. Ako to s hradbami ďalej bude sa možno dozviete na diskusii, ktorú organizujú Bratislavský okrášľovací spolok Inštitút urbánneho rozvoja. Prednášať budú aktivisti: Maroš Mačuha(riaditeľ Bratislavského okrášľovacieho spolku), Pavol Uličný (Fringia). Víziu mesta s hradbami predstavia zástupkyne mesta: Ingrid Konrad, hlavná architektka Bratislavy aIveta Plšeková, viceprimátorka Bratislavy.

Diskusie sa zúčastnia aj starosta Starého mesta Radoslav Števčík a vicestarosta Starého mesta Ľubomír Boháč.

Utorok / 18:00 / Urban House

65. Výročie SĽUK-u

Ľudový súbor oslavuje 65. výročie svojho vzniku a pri tejto príležitosti si pre vás pripravil špeciálny slávnostný program. Tradícia a súčasnosť nie sú vždy v rozpore a o vzácnom spojení týchto dvoch podôb umeleckej tvorby bude aj utorkový večer.

Utorok / 19:00 / DPOH Mestské divadlo / 10, 12 eur

Silné Reči Jána Gorduliča

Stand-up-comedy Jána Gorduliča známeho slovenského poštára vás po šiestich rokoch existencie pobaví opäť aj tento utorok. Silné reči budú tentokrát na tému história.

Utorok / 19:00 / Nu Spirit Club / Vstupné 10 eur

Petržalské tajomstvá

Knižná beseda s Martinom Kleiblom, autorom knihy „Petržalka – prekvapivý sprievodca mestskou časťou“, ktorý vám okrem iného porozpráva aj o petržalských prekvapeniach.

Štvrtok / 18:00 / Kafé Lampy / Vstup voľný

Večer s Adelou Banášovou: Trochu inak

Čerstvá držiteľka Absolútneho OTA a známa tvár slovenského šoubiznisu si do svojej vlastnej šou pozýva vždy výnimočných, originálnych a „trochu iných“ hostí. Inak tomu nebude ani tento pondelok. Adela vo štvrtok privíta Dominiku Kavaschovú. O hudobný program sa postará skupina Monikino Kino.

Piatok / 19:00 / Slovenské národné divadlo – Činohra / 20, 15, 10, 5 eur

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM