Rôzne

Športu zdar! V Dúbravke zažijete víkend v znamení aktívneho pohybu a športu

Roky chátralo, mantinely sa rozpadávali, k športovaniu nelákalo. Ani nie po troch mesiacoch premenila Dúbravka staré športovisko na priestor pre šport, hru a voľný čas pre staršie deti a mladých.

Ilustračný obrázok k článku Športu zdar! V Dúbravke zažijete víkend v znamení aktívneho pohybu a športu
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Zámer a financie vo výške 75-tisíc eur na nové multifunkčné ihrisko schválili dúbravskí poslanci na konci júna, 10. septembra už chystá Dúbravka jeho slávnostné otvorenie. Ako ináč športom a poriadnou zábavou.

Na novom multifunkčnom ihrisku na Valachovej ulici pri dúbravskom amfiteátri neďaleko zastávky Švantnerova prebehne 10. septembra veľký Rodinný športový deň s celodenným programom. Začína sa už ráno o 9.30, pričom hlavný program spúšťa o 10.-tej koncert a rodinná zábava s Mirom Jarošom. Bratislava24.sk o tom informovala Lucia Marcinatová z tlačového oddelenia MČ Bratislava-Dúbravka.

Slávnostné otvorenie

Od 11.-tej je v pláne slávnostné otvorenie vynoveného multifunkčného ihriska pre futbal, tenis, volejbal, sieťové hry. Vystúpi tanečný klub District Dance, svoje umenie s loptou predvedie majsterka sveta vo Freestyle football Lucia Kevická, Dúbravčan Tomáš Kuťka zas oživí ihrisko akrobatickým rock´n rollom.

„Chceli sme dať pri otváraní športoviska priestor známym, i tým menej známym športovcom Dúbravky, slávnostný výkop pred dvanástou na poludnie bude preto v sprievode domácich športových hviezd,“ pozýva starosta Dúbravky Martin Zaťovič. Dodáva, že program na a pri športovisku bude trvať až do 18.-tej.

Po otvorení sa zaplní ihrisko družstvami, prebehne tu prvý futbalový turnaj.

Futbal vymení po 15.-tej volejbal, konkrétne úspešné volejbalistky z Gymnázia Bilikova. Mamičky i oteckovia si môžu dať polhodinku bodyworku na ihrisku, breakovať sa bude so Školou Breaku a pochodovať s Bratislavskými mažoretkami A&M.

Komunitná plocha

Od 16.-tej do 18.-tej vznikne pri ihrisku akási komunitná plocha, priestor bude patriť klubom, organizáciám, neziskovkám, ktoré v Dúbravke pôsobia. Svoju činnosť predvedú dúbravskí skauti Biele Delfíny, Dúbravskí dobrovoľní hasiči, dobrovoľníci z Rodinného centra Macko či Centra rodiny, nebudú chýbať ani siláci so silovým trojbojom.

Jednoducho celý deň 10. septembra sa bude v Dúbravke niesť v duchu hesla Športu zdar! a myšlienky, s akou vznikalo obnovené ihrisko: Športovať, aktívne sa baviť, vyjsť von.

Čítajte aj: Nových ihrísk v Petržalke nikdy nie je dosť. Pribudlo ďalšie – multifunkčné

Odovzdanie ihriska
2
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM