KAW Rôzne

Športový park JAMA v Petržalke onedlho dokončia. Bude jedinečný nielen mäkkým povrchom

Stavba športparku JAMA v trojuholníku ulíc Vyšehradská - Šášovská - Vígľašská sa blíži ku koncu. V septembri by si na ňom už mohli Petržalčania zašportovať.

Ilustračný obrázok k článku Športový park JAMA v Petržalke onedlho dokončia. Bude jedinečný nielen mäkkým povrchom
7
Galéria
Zdroj: OZ Petržalské ihriská

Obyvateľom petržalskej časti Lúky budeme už onedlho mať čo závidieť. Medzi panelákmi, v oblasti nazývanej Jama, vyrastá moderný športový areál. Jeho súčasná podoba svedčí o tom, že realizácia pomaly vstupuje do finále.

Moderný športový park

Po ukončení prác bude tvoriť športpark oplotený areál s výmerou približne viac ako 17 árov. „Na ihrisku bude nový moderný polyuretánový povrch s plošnými prvkami a viacerými zaujímavými hernými prvkami. Chýbať nebudú ani lavičky, stojany na bicykle, smetné koše a informačné tabule,“ priblížila ešte pred začatím stavby podobu areálu Jana Jecková z Oddelenia projektového riadenia Mestskej časti Bratislava-Petržalka.

Menšie deti aj tínedžri budú môcť zápoliť v skoku do diaľky, zaskákať si „škôlku“ a zahrať sa s 3D kameňmi. Súčasťou ihriska budú aj doskočiská k odrazovým mostíkom, bludisko, slimák s číslami a bežecká dráha.

Všetci športoví nadšenci sa môžu tešiť aj na pás na chôdzu a „surf“, elipsovité zariadenie, zostavu na tréning s vlastnou váhou, dráhu na rovnováhu, piruetu, kolíkovú dráhu s kladinami, skokanský mostík, pyramídu z lanovej siete a sety chytov.

Zhotoviteľom prác je firma B-EKO-M, s. r. o. so sídlom v Nitre. Rozpočet projektu na základe cenovej ponuky od dodávateľskej firmy vybranej verejným obstarávaním je 171 500 eur.

Pre deti aj mládež

Samotný povrch vytvára svojím farebným rozlíšením povrchu bežeckú dráhu pre deti, „naj“ budú 3D polgule na skákanie alebo aj chodník – napríklad na preteky autíčiek. Jedinečné sú takzvané balančné prvky, ktoré slúžia na zlepšenie držania tela a spevnenie samotného jadra. Malé ihrisko s bránkami na futbal zas poteší priaznivcov kolektívneho športu.

Staršia mládež a dospelí si precvičia celé telo na modernej streetworkoutovej zostave. Zaujímavosťou je aj kopec s lezeckými úchytmi či samostatné cvičebné stroje pre seniorov. Deti poteší pyramída z lanovej siete a obľúbená hojdačka „vtáčie hniezdo“. „Možno to bude znieť ako klišé, ale petržalský areál JAMA bude naozaj miestom, kde cvičí celá rodina,“ povedal starosta Vladimír Bajan a dodal, že je to ihrisko, ktorého prvky navrhli v úzkej spolupráci s obyvateľmi okolitých domov.

Stavebník pokračuje s prácami tak, aby ihrisko bolo k dispozícii Petržalčanom po ich návrate z letných prázdnin. „V Jame práve prebiehajú ukončovacie práce, ešte čakáme na dodanie jedného prvku a dokončenie farebného povrchu. Ihrisko by malo byť odovzdané pravdepodobne počas prvého septembrového týždňa, a následne ho budeme môcť dať do užívania obyvateľom,“ povedala pre Bratislava24.sk Silvia Vnenková z oddelenia komunikácie s verejnosťou petržalského miestneho úradu.

Areál športu a hier JAMA na Šášovskej ulici
7
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM