Rôzne Správy Samospráva

Športová hala v Záhorskej Bystrici by mala byť dokončená v lete budúceho roka

Športovci zo Záhorskej Bystrice sa majú na čo tešiť. V mestskej časti vyrastá nová multifunkčná športová hala.

Ilustračný obrázok k článku Športová hala v Záhorskej Bystrici by mala byť dokončená v lete budúceho roka
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Záhorská Bystrica

Bratislavská mestská časť Záhorská Bystrica sa bude môcť už na budúci rok pýšiť novučičkou športovou halou pre nádejných mladých športovcov. S prácami začali v máji tohto roka a momentálne je výstavba v plnom prúde. „Aktuálne sú už zabetónované stĺpy,“ Bratislava 24.sk informovala Denisa Kiszel z miestneho úradu v Záhorskej Bystrici.

Hala na rôzne športy

Hala bude mať hlavnú hraciu plochu s rozmermi 20 × 40 metrov. Športovci si tam zahrajú florbal, basketbal či futsal. Na poschodí budú viaceré priestory na ďalšie aktivity ako tanečná a gymnastická miestnosť. Samozrejmosťou bude komplexné sociálne zázemie a šatne.

Náklady na vybudovanie športovej haly predstavujú 1,12 milióna eur. Záhorská Bystrica si preto musela na tento projekt zobrať úver vo výške 600-tisíc eur. Zvyšnú časť nákladov uhradí mestská časť zo svojho rozpočtu.

Význam haly

Starosta Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa sa ešte v apríli vyjadril, že výstavba novej telocvične a súčasne športovej haly je pre mestskú časť potrebná ako soľ. Novou halou chce zabezpečiť priestor na aktívny oddych a kvalitné športové vyžitie.

„Športová hala nahradí zbúranú školskú telocvičňu a zároveň veľkosť hracej plochy umožňuje aj organizáciu medzinárodných florbalových súťaží. To sú dva hlavné významy haly,“ dodala Denisa Kiszel s tým, že predpokladaný koniec výstavby je v júni budúceho roka.

Športová hala Záhorská Bystrica
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Záhorská Bystrica
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM