Rôzne

Spolok slovenských spisovateľov opäť zasadol. Horúcou témou bola kauza budovy na Laurinskej ulici

Po prvý raz v tomto roku zasadalo tento týždeň Predstavenstvo Spolku slovenských spisovateľov, ktoré viedol jeho predseda Miroslav Bielik.

Ilustračný obrázok k článku Spolok slovenských spisovateľov opäť zasadol. Horúcou témou bola kauza budovy na Laurinskej ulici
Zdroj: TASR

Predstavenstvo zobralo na vedomie súčasný legislatívny stav majetkovo-právnych vzťahov okolo spisovateľskej budovy na Laurinskej ulici v Bratislave a schválilo viaceré praktické kroky vedenia Spolku v tejto záležitosti.

V ďalšom programe sa zaoberalo plánom hlavných podujatí v prvom polroku 2015, medzi ktorými sa nachádza prezentácia Spolku v Prahe na knižnom veľtrhu Svet knihy, vedecká konferencia Viliam Marčok v slovenskej literatúre, Literárne mosty česko-slovenskej vzájomnosti v Luhačoviciach, stretnutie a diskusné fórum s bieloruskými spisovateľmi vo Vysokých Tatrách, Literárna Banská Bystrica a kolokvium Ján Čomaj a literatúra faktu v Bratislave pri príležitosti autorovho životného jubilea.

Predstavenstvo SSS sa zaoberalo aj členskými otázkami a štatútom mimoriadneho člena spolku, ktorý má na mysli najmä významné osobnosti zo zahraničia. S pohnutím konštatovalo, že v minulom roku spomedzi radov slovenských spisovateľov odišlo 20 literárnych osobností.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM