Futbal

Sparta za Slovanistami z Prahy priletí: Cestu autobusom zamietli kvôli situácii na českej diaľnici

Vedenie českého futbalového majstra Sparty Praha sa rozhodlo, že mužstvo na štvrtkový duel 3. kola Európskej ligy UEFA 2014/2015 so Slovanom Bratislava do hlavného mesta SR pricestuje v stredu letecky. Klub pre nestabilnú situáciu na diaľnici zamietol autobus.

Ilustračný obrázok k článku Sparta za Slovanistami z Prahy priletí: Cestu autobusom zamietli kvôli situácii na českej diaľnici
Zdroj: TASR

„Vzhľadom k tomu, že Bratislava je pomerne blízko, tak sa zvažovali rôzne modely prepravy. Ale do nášho optimálneho harmonogramu sa nám nedarili nájsť bežné spoje. A vypraviť vlastný vlak nedávalo zmysel z ekonomického hľadiska,“ citoval idnes.cz hovorcu klubu z Letnej Ondřeja Kasíka. Letecký presun trvá asi 50 minút, hráči ocenia voľbu čartrového letu aj pri návrate.

Sparta sa pre lietadlo rozhodla aj preto, lebo chcela, aby mal zápas na Slovensku parametre riadneho duelu EL. V súboji nemôžu hostia počítať so zraneným triom hráčov Josef Hušbauer, Michal Breznaník a Martin Nešpor. Sparta má v tabuľke I-skupiny tri body a je tretia o skóre za Bernom. Slovan po prehrách 0:5 na pôde YB Bern a 0:2 doma s Neapolom je bez bodu posledný.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM