Nina Táborská Kultúra

SOARÉ: O fašizme a jeho súčasných obmenách v Bratislave

Večer plný uvoľnených a otvorených debát vás čaká opäť aj tento týždeň. Prostredníctvom SOARÉ sa v kaviarni v Starej tržnici vrátite v čase, v spomienkach aj v historkách.

Ilustračný obrázok k článku SOARÉ: O fašizme a jeho súčasných obmenách v Bratislave
Foto: František Halás

V kaviarni Dobre&Dobré sa už tento utorok (04.04.) môžete tešiť na obľúbený kultúrny formát – večerné SOARÉ. Spája s minulými časmi, keď si ľudia chodievali do kaviarní podebatovať o rôznych témach. Spolu so zaujímavými hosťami rôznych generácií a profesií tak opäť otvoríte aktuálne témy bratislavského života.

Najbližšie deviate SOARÉ bude tentokrát o fašizme a jeho súčasných obmenách v Bratislave pri príležitosti 71. výročia oslobodenia nášho hlavného mesta a zániku Slovenského štátu.

Diskutujúcimi hosťami budú Lýdia Piovarcsyová – pamätníčka holokaustu, pochádza zo známej rodiny Steinerovcov, Monika Vrzgulová – etnologička, venuje sa holokaustu a jeho miestu v pamäti ľudí na Slovensku a Daniel Milo – právnik, ktorý pôsobí na ministerstve vnútra ako odborník na súčasný extrémizmus.

Večerom bude už tradične sprevádzať Bohdan Smieška. SOARÉ začína o 19:30.

SOARÉ v Dobre&Dobré

Nápad na organizovanie série večerov SOARÉ prišiel od herca a režiséra Jána Jackuliaka ešte v minulom roku. „Dnes je všetko veľmi rýchle. Rýchlejšie ako myšlienka, dotyk, slovo,… Preto je čas zastaviť sa a dopriať si úctu k sebe samému. To je dôvod, prečo organizujeme aj tieto večery,“ vysvetlil Ján Jackuliak. SOARÉ prepája starú Bratislavu s tou súčasnou, prináša témy mestského života, ktoré boli, sú a budú vždy aktuálne.

Spomienky na minulosť, inšpirácie v súčasnosti

Hostia sa vyberajú podľa témy tak, aby boli zastúpené rôzne generácie a rôzne pohľady na danú tému. SOARÉ nemá byť prednáška ani kabaret, je o spomínaní a hľadaní prepojení, o dobrej spoločnosti a príjemne strávenom čase.

Lístky sa dajú zakúpiť priamo v kaviarni u obsluhy alebo rezervovať na čísle 0905 136 110 a vyzdvihnúť v kaviarni. Cena lístka je 5 eur. Počet miest je limitovaný na 50, podujatie nájdete TU.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM