Michaela Katonová Správy

So snehom bojuje na bratislavských cestách jedenásť mechanizmov

Regionálne cesty Bratislava, ktoré zabezpečujú zimnú údržbu ciest ll. a lll. triedy v Bratislavskom regióne, zareagovali na dnešné sneženie vyslaním jedenástich mechanizmov do terénu. V rámci dôležitosti sú prioritne udržiavané hlavné ťahy, cesty, využívané autobusovou dopravou či horské úseky.

Ilustračný obrázok k článku So snehom bojuje na bratislavských cestách jedenásť mechanizmov
Zdroj: TASR

„Naše dispečerské strediská v kraji nepretržite monitorujú aktuálny stav komunikácií. Dispečing je v pohotovosti nielen na centrále, ale aj na strediskách Malacky, Senec, Pezinok. Každý deň zasielajú hlásenia, preto Regionálne cesty Bratislava vedia okamžite zareagovať,“ povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ RCB Milan Valašik.

Údržba je vykonávaná na všetkých cestách II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji, v celkovej dĺžke 512 km a na 130 mostoch.

Prioritne sú udržiavané úseky s nebezpečenstvom tvorenia závejov, snehových jazykov a námrazy. Operátom na dispečingoch zatiaľ neboli hlásené žiadne väčšie komplikácie.

Údržba prebieha na hlavných ťahoch a cestách využívaných autobusovou dopravou tak, aby sa zachovala plynulosť dopravy.

Regionálne cesty Bratislava ako správca komunikácií, zabezpečujú posyp vozoviek, odstraňovanie snehu z vozovky, odstraňovanie cestných prekážok, službu a pohotovosť, zimné značenie a ochranu pred závejmi ako aj čistenie ciest po zimnej údržbe.

Prečítajte si tiež: V Bratislavskom kraji si dávajte pozor na cestách. Sneženie spolu s vetrom môžu spôsobiť problémy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM