Nina Táborská Rôzne

Sneh na cestách alebo dopravné zápchy? Nezastaví ich nič. "Švihom" doručia zásielku tam, kam treba

Nezastaví ich ani zlé počasie, ani dopravná zápcha. Včera ráno husté sneženie skomplikovalo cestu bratislavským vodičom, no našli sa aj takí, ktorým stačili dve kolesá a dorazili na čas tam, kde ich bolo treba. Kto z vás by si trúfol?

Ilustračný obrázok k článku Sneh na cestách alebo dopravné zápchy? Nezastaví ich nič. "Švihom" doručia zásielku tam, kam treba
Zdroj: Dnes24.sk

Cyklokuriérska spoločnosť Švihaj Šuhaj sa pýši tým, že zaparkovať môžu všade bez dlhého hľadania miesta, že neznečisťujú ovzdušie a teda ich bicykle sú 100-percentne ekologické a v rámci mesta aj najrýchlejšie, a tiež tým, že ich nezastaví počasie ani žiadna dopravná zápcha. Ak ste doteraz neverili, fotografia zo včerajšieho dňa, kedy husté sneženie skomplikovalo dopravnú situáciu, vás presvedčí o opaku.

Švihaj Šuhaj funguje v rámci celej Bratislavy. Najneskôr do dvoch hodín od objednania, doručia vašu zásielku tam, kam treba. Minulý rok spustili tiež projekt kargobicyklov, čiže nákladných bicyklov, ktoré zásobujú pešiu zónu v hlavnom meste.

O tom, že cyklokuréri nie sú žiadni flákači svedčí aj fakt, že denne najazdí len jeden z nich od 60 do 100 kilometrov. Na prenos listov a zásielok do 20 kilogramov využívajú špeciálne ruksaky, nové kargobajky dokážu odviesť zásielky aj do približne 120 kg a trojkolka na pešiu zónu a okolie zvládne aj 250 kilogramov nákladu.

Foto: Švihaj Šuhaj

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM