Kultúra

SND už predáva abonentky na novú sezónu. V ponuke je 9 balíčkov, ktoré prezentujú osobnosti divadla

Do balíčka My a oni zostavovatelia vybrali témy, ktorými žijeme my aj súčasná Európa. Je to skladačka inscenácií, ktoré vznikli špeciálne na objednávku Činohry SND.

Ilustračný obrázok k článku SND už predáva abonentky na novú sezónu. V ponuke je 9 balíčkov, ktoré prezentujú osobnosti divadla
7
Galéria

Slovenské národné divadlo spustilo predaj abonentiek na sériu vybraných predstavení činohry, opery a baletu v divadelnej sezóne 2017/2018. Záujemcovia si môžu vybrať z ponuky deviatich abonentných balíčkov, ktoré prezentujú umelecké osobnosti SND.

Komédie aj Osudové ženy

Komediálny balíček ponúka inteligentnú zábavu z odkazu klasiky zo sveta opery i činohry, obsahuje päť titulov – Pucciniho Triptych, Mozartov Únos zo serailu, Shakespearove Veselé paničky windsorské, Timravin a Majlingov Bál a Smetanovu Predanú nevestu.

Do balíčka My a oni zostavovatelia vybrali prierez témami, ktorými žijeme my aj súčasná Európa. Je to skladačka inscenácií, ktoré vznikli špeciálne na objednávku Činohry SND – uznávaní zahraniční režiséri pracovali s pôvodnými slovenskými hrami a významní zahraniční autori zasa napísali hry pre slovenských režisérov. Tento balíček ponúka tituly – Esterházyho Mercedes Benz, Pišťankov Rivers of Babylon, Schulczovej a Olekšákových Rodákov, Studlarovu Túžbu po nepriateľovi a Weisovu hru Zo života ľudstva.

Novinky činohry ponúkajú deväť premiér – deväť pohľadov na klasiku, od Sofokla k Ibsenovi, od antiky k moderne i postmoderne. V balíčku je napríklad Shakespearov Richard III., Tolstého Vojna a mier, Camusov Cudzinec.

Osudové ženy prinesú päť pohľadov na ženy, ktoré sa obetujú, ktoré bojujú za právo a spravodlivosť, ženy, ktorým nechýba tajomstvo, ktoré túžia naplniť svoj život materstvom. V zozname figuruje Bizetova Carmen, Halévyho Židovka, Ibsenova Heda Gablerová, Sofoklova Antigona, Pucciniho Tosca.

Baletné aj operné lahôdky

Abonentný balíček Premiéry opery a baletu tvorí créme de la créme z tvorby opery a baletu – spoločný operno-baletný projekt s hudbou francúzskeho impresionistu Mauricea Ravela, večer legendárneho Borisa Eifmana, veľkolepý balet Esmeralda, operetu Poľská krv, vzrušujúcu Toscu a rozprávkového Sad­ka.

V ponuke ďalej figuruje balíček Puccini, v ktorom nechýba rozprávka o krutej princeznej pre dospelých Turandot, život umelcov pod strechami Paríža v nekonvenčnej Konwitschného réžii Bohémy, po prvý raz v SND kompletne uvádzaný Triptych a Tosca. Režijné nie tradičné pohľady na tvorbu majstra silných dramatických príbehov v interpretácii popredných domácich i hosťujúcich sólistov.

Balíček Rozprávkové tajomstvá ponúkne osvedčené operné a baletné lahôdky s moderátorom Martinom Vanekom. Od septembra k nim pribudne putovanie Z opery do opery. Do baletu sa vráti Popolvár a Snehulienka a sedem pretekárov.

K dispozícii je tiež abonentný balíček – To, čo mám rád, v ktorom si diváci môžu sami vyskladať to, čo uprednostňujú z ponuky vyše štyridsiatky titulov, a Zaži vášeň, abonentný súbor zložený z baletov Romeo a Júlia, Giselle, Slovenské tance, večer Nižinskij: Boh tanca a stretnutie s tvorbou Borisa Eifmana.

Abonentky SND sú dostupné do 31. júla v pokladnici v novej budove divadla každý pracovný deň od 09:00 do 16:00 hod., infolinka +421 2 204 72 296 alebo na webovej stránke SND, kde je zverejnený aj podrobný rozpis ponúk v jednotlivých balíčkoch.

Slovenské národné divadlo
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM