Rôzne

Smútok a spomienky na obete tragédie zo Zochovej: Uctiť si ich prišiel Vallo aj Čaputová, FOTO

Smutná spomienka presne rok od hrozného nešťastia, ktoré zasiahlo celé Slovensko. Po rýchlej jazde opitého šoféra zomrelo na zastávke Zochova päť mladých ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Smútok a spomienky na obete tragédie zo Zochovej: Uctiť si ich prišiel Vallo aj Čaputová, FOTO
11
Galéria

Alkohol pri jazde autom nemá miesto, pretože sa z auta stáva nebezpečná zbraň. Vyhlásila to prezidentka SR Zuzana Čaputová. Zapálením sviečky a položením kytice k symbolickému pietnemu miestu si v pondelok popoludní uctila obete tragickej dopravnej nehody, ku ktorej došlo vlani na autobusovej zastávke Zochova na Staromestskej ulici v Bratislave.

„Presne pred rokom sa stala tragédia, pri ktorej zahynulo päť mladých ľudí. Aj dnes som myšlienkami pri rodinách a priateľoch obetí a zdieľam s nimi smútok, ktorý zasiahol do ich životov. O to väčší, že zomreli zbytočne, v dôsledku neodpustiteľnej nezodpovednosti jedného človeka,“ skonštatovala Čaputová.

Odkázala, aby sa ľudia rozhodovali a správali zodpovedne, aby sa predišlo ďalším fatálnym tragédiám.

Prišiel aj Vallo

„Takto pred rokom nás všetkých hlboko zasiahla správa o strašnej tragédii, ktorá sa stala na zastávke na Zochovej. O život tu prišli piati mladí ľudia, ktorí mali pred sebou svoje sny, túžby, aj životné príbehy. Ťažko sa mi hľadali slová vtedy a rovnako ťažko sa hľadajú aj s odstupom roka. Zvlášť preto, že zbytočnú tragédiu zapríčinilo nezodpovedné a fatálne zlyhanie niekoho iného,“ napísal primátor Bratislavy Matúš Vallo na sociálnej sieti.

„Okrem toho, že táto tragická udalosť so sebou priniesla šok, smútok a nevýslovnú bolesť, opäť zdôraznila aj potrebu zmeny pri kontrole dodržiavania povolenej rýchlosti. Dnes tieto kontroly rýchlosti môže vykonávať iba Policajný zbor SR. My dlhodobo žiadame, aby kompetenciu merať rýchlosť dostala aj mestská polícia,“ dodal Vallo

„Problém totiž nemáme len na Staromestskej, kde cestujúci čakajú na zastávke v exponovanej polohe v zákrute frekventovanej cesty. V Bratislave je mnoho iných úsekov, na ktorých akútne potrebujeme zlepšiť bezpečnosť a na to je nevyhnutné aj používanie stacionárnych radarov. Veľmi dúfam, že nová vláda a nové zloženie parlamentu túto zmenu konečne schvália,“ podotkol primátor.

O nehode

K nehode na zastávke Zochova na Staromestskej ulici v Bratislave došlo pred rokom po tom, ako auto s opitým vodičom narazilo do ľudí stojacich na zastávke. Nehoda si vyžiadala piatich mŕtvych a piatich zranených. Študenti Univerzity Komenského, Slovenskej technickej univerzity a Vysokej školy múzických umení organizujú v pondelok pietne podujatie, ktorým si uctia pamiatku obetí.

Aj TIETO články stoja za prečítanie!

Spomienka na obete tragickej nehody na Zochovej
11
Galéria
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM