Krimi

Smrť ornitológa: Muža, ktorý sa mal onedlho stať otcom, zrejme dohrýzli divé zvieratá

Víkend v Bratislave bol poznačený smutnou udalosťou. V blízkosti Devínskeho jazera našli telo mladého muža. Jeho poranenia napovedajú, že ho napadli divé zvieratá.

Ilustračný obrázok k článku Smrť ornitológa: Muža, ktorý sa mal onedlho stať otcom, zrejme dohrýzli divé zvieratá
4
Galéria
Zdroj: TASR

Vášeň pre prírodu a vtáctvo sa mladému ornitológovi Petrovi stala osudnou. V sobotu ráno sa zo Stupavy vybral k Devínskemu jazeru, kde pozoroval vtáctvo. Domov sa však už nevrátil. Okolo 13:00 hod. hliadka Policajného zboru potvrdila hodnovernosť oznámenia o nájdenom nehybnom tele, ktoré dostali na linke 158.

"Telo muža malo viditeľné zranenia v oblasti predlaktia a lýtka a množstvo menších poranení po celom tele. Privolaný ohliadajúci lekár na mieste potvrdil cudzie zavinenie ako príčinu smrti muža a zároveň nariadil vykonať pitvu. Poverený príslušník PZ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Bližšie okolnosti prípadu sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania,“ informovala Bratislava24.sk hovorkyňa KR PZ v Bratislave Lucia Mihalíková.

Ornitológa napadli túlavé psy

Podľa informácií denníka cas.sk sa Peter v sobotu ráno vybral skorým ranným autobusom do Bratislavy, odkiaľ sa presunul k jazeru v Devínskej Novej Vsi. Zobral so sebou aj odbornú publikáciu o vtáctve, ktorú našli na mieste činu celú zakrvavenú.

Keď nedorazil na obed domov, manželka Mária začala mať obavy a snažila sa mu márne dovolať. Zalarmovala preto políciu. Tá už medzitým dostala hlásenie miestneho rybára, ktorý si všimol nehybné telo v blízkosti jazera. Dohrýzli ho na smrť divé zvery, pravdepodobne túlavé psy, ktorých je podľa informácii denníka čas.sk v danej oblasti neúrekom.

Ilustračné foto

Smrť Devínske jazero
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM