Správy Samospráva

Smetisko pod vodou. Jazero Malý Draždiak je najmä zásluhou stavebníkov plné odpadu

Mestská časť podporuje obyvateľov v ich chuti urobiť Petržalku krajšou. Je to však neľahká a dlhá cesta. Pridať sa môže každý.

Ilustračný obrázok k článku Smetisko pod vodou. Jazero Malý Draždiak je najmä zásluhou stavebníkov plné odpadu
15
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Dobrí ľudia ešte žijú. A chcú urobiť Petržalku krajšou. Počas Týždňa dobrovoľníctva a Týždňa čistoty upratovali svoje sídlisko. Na pomoc tentoraz prišli dobrovoľníci z viacerých organizácií. Medzi nimi zo Slovenskej sporiteľne aj z organizácie Kresťania v meste. Do práce sa vo veľkej miere zapojili aj samotní Petržalčania.

Jazero plné odpadu

Dobrovoľníci zo Spolku ochrancov vody Octopus v sobotu vyčistili časť jazera Malý Draždiak. „Žiaľ, toto jazero je mimoriadne znečistené odpadom, inými slovami je to doslova smetisko pod vodou. Výrazné znečistenie sme zaznamenali na strane od chatového pásma. Ide hlavne o nebezpečný stavebný odpad,“ povedal predseda spolku Tomáš Rácz.

Za približne päť hodín vyzbierali asi 3 kubíky rôzneho odpadu a s čistením budú pokračovať aj v budúcnosti.

Čítajte aj: Dobrovoľníci naďalej usilovne pracujú. Ihrisko postupne dostáva reálne obrysy

Ihrisko ožilo

Súkromná škola pre Intelektovo nadané deti, Stredná odborná škola podnikania a petržalská samospráva sa rozhodli počas veľkej minulotýždňovej brigády obnoviť zanedbaný mestský športový areál na Strečnianskej u­lici.

„Petržalka už niekoľkokrát vyzývala Hlavné mesto, aby sa o svoj pozemok postaralo, ale väčšinou bez výsledku. Tento priestor by mal slúžiť obyvateľom blízkeho okolia a žiakom okolitých škôl a nie byť neudržiavaným strašiakom z odpadkov, buriny a psích výkalov,” povedal starosta Vladimír Bajan.

Samospráva sa chystá znova požiadať mesto o zverenie športoviska do svojej správy, aby po jeho zveľadení mohlo opäť slúžiť všetkým z okolia.

Upratovanie Petržalky nekončí. Od 12. októbra do 9. decembra rozmiestni mestská časť veľkokapacitné kontajnery postupne v 90 lokalitách vždy v stredu a odvezie v piatok.

Čítajte aj: Na zelenej petržalskej lúke vyrástol za necelé štyri mesiace nový obchodný dom

Upratovanie v Petržalke
7
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM