Tomáš Stupavský Kultúra

Slovenský spisovateľ Peter Pišťanek spáchal samovraždu

Známy slovenský spisovateľ Peter Pišťanek zomrel v nedeľu večer (22.3.) v bratislavskej Nemocnici sv. Cyrila a Metoda na Antolskej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Slovenský spisovateľ Peter Pišťanek spáchal samovraždu
Zdroj: TASR

O smrti svojho priateľa informoval na stránke .týždňa Juraj Kušnierik. Napísal, že Pišťanek odišiel v tichosti a dobrovoľne. Zdroj z ministerstva vnútra informoval, že spisovateľa priviezli do nemocnice po požití väčšieho množstva liekov.

Hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave Petra Stano Maťašovská uviedla, že 54-ročného muža priviezli záchranári do nemocnice v nedeľu krátko po 18.00 h vo vážnom stave.

„Bol intoxikovaný, v bezvedomí. Napriek snahe lekárov okolo 22.00 h zomrel,“ uviedla hovorkyňa UNB.

Peter Pišťanek je autor kultovej trilógie Rivers Of Babylon a spoluautor úspešnej zbierky Sekerou a nožom. Po rokoch sa vlani na pulty knižných obchodov dostal jeho nový román Rukojemník, podľa ktorého režisér Juraj Nvota natočil rovnomenný film s Milanom Lasicom v hlavnej úlohe.

Ako úspešný filmový scenárista sa Pišťanek zapísal už scenárom k filmu Muzika, ktorý patrí medzi to najlepšie, čo v nových dejinách slovenskej kinematografie vzniklo.

Pišťanek sa narodil 28. apríla 1960 v Devínskej Novej Vsi. Vyštudoval dramaturgiu a scenáristiku na VŠMU. Vystriedal viacero zamestnaní, v minulosti pôsobil ako šéfredaktor magazínu Tele-Video-Relax, redaktor internetového časopisu inZine, textár v reklamných agentúrach, či marketingový pracovník.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM