Rôzne

Slovensko navštevuje čoraz viac turistov

Na zvyšovaní návštevnosti sa rovnomerne podieľali domáci aj zahraniční dovolenkári. Viac dovolenkárov k nám prichádza z krajín západnej Európy –Talianska, Španielska a Veľkej Británie.

Ilustračný obrázok k článku Slovensko navštevuje čoraz viac turistov
Zdroj: TASR

Po rekordnom roku 2015, v ktorom Slovensko navštívilo 4,3 milióna turistov, pokračuje záujem o dovolenku v SR aj na začiatku tohto roka. V januári medziročne narástol počet návštevníkov Slovenska o 31 percent, čo celkovo predstavuje 320-tisíc dovolenkárov. Ide o najlepší januárový výsledok v histórii.

Na zvyšovaní návštevnosti sa rovnomerne podieľali domáci aj zahraniční dovolenkári. Pre domácu dovolenku sa rozhodlo 198-tisíc návštevníkov (+31 percent), zo zahraničia prišlo 122-tisíc turistov (+30 percent).

K nárastu počtu turistov prispeli aj marketingové aktivity Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR), vrátane presne cielených reklamných kampaní v televíziách a v on-line prostredí. Zimné strediská lákali návštevníkov veľmi dobrými lyžiarskymi podmienkami, ťahákom boli aj Majstrovstvá Európy v krasokorčuľovaní. Návštevnosť pozitívne ovplyvnilo zlepšujúce sa letecké spojenie na Slovensko, ale aj práca krajských a oblastných organizácií cestovného ruchu či subjektov, ktoré pôsobia v cestovnom ruchu.

„Nárast počtu turistov sme zaznamenali zo všetkých hlavných zdrojových trhov, ako sú Česká republika, Poľsko, Maďarsko, Nemecko, Rakúsko. Zvlášť potešiteľný po takmer dvoch rokoch poklesu je nárast návštevníkov z Ruska,“ hovorí generálna riaditeľka SACR Marta Kučerová. Prispelo k tomu upravenie leteckého spojenia z Moskvy a Petrohradu cez Rigu do Popradu či spustenie novej priamej leteckej linky z Moskvy do Bratislavy.

„Viac dovolenkárov evidujeme z krajín západnej Európy –Talianska, Španielska a Veľkej Británie. Zvýšila sa aj návštevnosť zo vzdialených krajín, ako sú Čína, USA či Južná Kórea, kde SACR propaguje Slovensko v spolupráci s krajinami V4,“ doplnila Kučerová.

Čítajte tiež: Z Bratislavy už aj do macedónskeho Skopje. Letisku pribudlo nové letecké spojenie

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM