Správy Samospráva

Slovenská rarita! Pracovníci úradu v Karlovej Vsi sú ľuďom k dispozícií už aj v sobotu

Sobotné úradné hodiny zatiaľ úrad zavádza na skúšobné štvormesačné obdobie. Mestská časť bude počas skúšobnej doby zbierať údaje o návštevnosti.

Ilustračný obrázok k článku Slovenská rarita! Pracovníci úradu v Karlovej Vsi sú ľuďom k dispozícií už aj v sobotu
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Karlova Ves

Ste počas pracovných dní v týždni zaneprázdnení? V Karlovej Vsi si vybavíte úradné záležitosti už aj v sobotu.

Ústretový krok

Centrum služieb občanom pri miestnom úrade Bratislava – Karlova Ves rozširuje úradné hodiny. Od 4. marca si obyvatelia vybavia úradné dokumenty aj v sobotu od 09:00 do 13:00 hod. Ide o ústretový krok smerom k občanom. Hoci si potrebujú vybaviť niektoré dokumenty, ich pracovná doba sa často prekrýva s úradnými hodinami.

Pracovníci Centra budú preto obyvateľom dlhšie, nielen v sobotu do 13:00 hod., ale aj každú stredu do 19:00 hodiny.

„Sobotné úradné hodiny zatiaľ úrad zavádza na skúšobné štvormesačné obdobie. Mestská časť bude počas skúšobnej doby zbierať údaje o návštevnosti. V prípade potreby vie fungovanie klientského centra prispôsobiť potrebám občanov,“ informoval prednosta miestneho úradu Ján Hrčka.

Centrum služieb občanom

Takto nastavené úradné hodiny sú v samospráve pomerne raritou. Pozitívne hodnotí počínanie Karlovej Vsi aj Združenie občanov miest a obcí Slovenska (ZOMOS). „Poskytnúť občanom viac času na riešenie záležitostí vo vzťahu k ich mestskej časti je chvályhodná zmena a som presvedčený, že to je krok, ktorí ľudia ocenia,“ hovorí predseda ZOMOS Vladimír Špánik. Ako dodáva, víkendový deň môže byť pre mnohých jediný termín v týždni, keď môžu riešiť svoje záležitosti.

Centrum služieb občanom otvorila Karlova Ves vlani v júni. Ľudia si tu môžu nechať osvedčiť podpis alebo fotokópiu dokumentov za výrazne nižšie poplatky ako u notára. Túto službu môžu využiť všetci obyvatelia Bratislavy, nielen Karlovešťania.

V klientskom centre sa nachádza aj ohlasovňa pobytu obyvateľov, kde je možné prihlásiť alebo odhlásiť trvalý či prechodný pobyt. Je tu aj matrika a oddelenie daní a poplatkov, kde si môžu ľudia okrem iného vybaviť rybársky lístok či prihlásiť psa.

Karlova Ves
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Karlova Ves
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM