Michal Majer Hokej

Slovanisti zhoreli aj v Bystrici

26. kolo hokejovej extraligy prinieslo pod Urpín ďalšieho kvalitného súpera. Hoci Slovan posledné zápasy prehráva a právom sa v súvislosti s ním hovorí o hernej kríze, stále je to jeden z najlepších slovenských klubov. Na Bystrici sa však chytiť nedo

HC'05 B. Bystrica – Slovan Bratislava 4:2 (2:1, 1:1, 1:0) ** Góly:** 33. a 56. Sýkora, 13. Tománek, 15. Paľov – 9. Cartelli, 29. Rich. Huna.

Rozhodcovia Kubuš – Bednár, Štefík, vylúčení 5:7, navyše Demel (Slovan) 10 min za nešportové správanie, presilovky 2:1, v oslabení 1:0, 3210 divákov.

Od Slovanu sa očakávalo, že príchod staronového kouča Cígera ho pokropí živou vodou a nájde si svoju hernú tvár. Spočiatku to aj tak vyzeralo, odolal tlaku domácich a v 9. min Cartelli z presilovky pri hre štyroch na troch rozvlnil sieť od modrej prvýkrát. ‚Barani‘ sa akoby zdravo nahnevali a do prestávky stihli dvakrát prekonať Konráda. Pomohli im aj samotní Slovanisti, v 13. min vyrobil hrúbku Demel a Tománkovi už viac nebolo treba – najskôr síce trafil len žŕdku, no puk predsa len v oslabení dorazil do bránky. V 15. min od mantinelu vystrelil Cebák a Paľov tak šikovne tečoval puk, že Konrád nestihol zareagovať.

Druhú tretinu otvorila žŕdka Tománka a o tri minúty neskôr mohol aj skórovať. Nová posila belasých, obranca Hájek, podcenil situáciu, Tománek mu zobral puk, no presne už nestihol zamieriť. V 29. min stačila chvíľa nepozornosti domácej obrany, aby Richard Huna najskôr vystrelil, a potom stihol ešte aj zblízka do odkrytej bránky vyrovnať. O tom, aké dôležité bývajú presilovky, sa obe strany presvedčili v 33. min. Po strele Šechného sa natlačil pred bránku Sýkora a pohodlne poslal svojich do vedenia. Zápasu nechýbalo korenie, diváci hráčom odpustili aj viaceré chyby a vyšší štandard príťažlivému zápasu nebolo možné uprieť.

V záverečnej tretine netrafil v 45. min Buc v nádejnej pozícii bránku, keď Vartovníkovi chýbala hokejka. Hneď na to sa nechal vylúčiť Kuľha. Misky váh mohol na bystrickú stranu nakloniť Tománek, no namiesto strely sa snažil prihrávať. Slovanu v rozhodujúcich momentoch chýbali nápady, navyše sa Bohunický nechal vylúčiť, čo domácim pomohlo dotiahnuť zápas do víťazného konca. Šesť sekúnd pred vypršaním presilovky sa pred bránku prekľučkoval Sýkora a v 56. min definitívne rozhodol o majiteľovi troch bodov.

Zdroj: TASR

Slovanisti zhoreli aj v Bystrici
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM