Martin Zvolensky Hokej

Slovan v plnej sile, ale stále bez víťazstva

Po reprezentačnej prestávke sa v predohrávke 25.kola stretli slovanisti so Záhorákmi zo Skalice. Domáci nastúpili už aj s uzdravenými Hujsom a Kuľhom.

Slovan síce začal aktívne, no už po 64 sekundách hry otvoril skóre stretnutia Skaličan Jankovič, ktorému nechala obrana Slovana priveľa priestoru na pohodlné zakončenie. Slovanisti nepoľavili v ofenzívnom snažení, no pozorná obrana hostí na čele s Lakosilom odolala aj počas troch oslabení v krátkom slede. Naopak, hostia s početnou výhodou naložili oveľa efektívnejšie, keď tri minúty pred koncom úvodného dejstva Višňovský zužitkoval v presilovke piatich proti trom ideálnu strieľanú prihrávku obranu Školiaka.
Belasým sa podarilo znížiť na začiatku druhej tretiny, keď na konci presilovkovej kombinácie bola Cartelliho delovka do šibenice. Domáci naďalej útočili v snahe vyrovnať, no skalický gólman predvádzal čoraz lepšie zákroky. V čase vrcholiaceho tlaku domácich Jaborník prekvapil Konráda a za stavu 3:1 pre Skalicu sa do brány postavil Rybár. V pohode hrajúci hostia si vypracovali aj ďalšie príležitosti, no tie už do konca prostrednej časti hry zostali nevyužité, rovnako ako Kapušova tutovka, keď Lakosil vyčaroval zázračný zákrok.
Hneď v úvode záverečnej tretiny mohol domácich zarezať Zálešák, no Rybár mu zmenšil strelecký uhol a pre domácich zachoval nádej. Strelecká nemohúcnosť zverencov trénera Hyneka pokračovala aj v ďalšom priebehu a tak prišiel ďalší trest. V 47. minúte si prihrávkami na jeden dotyk vymenili puk Višňovský so Zálešákom a Lušňák po vyšachovaní celej obrany aj s brankárom zasunul puk do prázdnej brány – 1:4. Hoci už v tejto chvíli vyzeral Slovan na uterák, deväť minút pred koncom preň vykresal iskierku nádeje Richard Huna – 2:4. Aj tá však definitívne zhasla v 54. minúte po rutinérsky zakončenom úniku v podaní Reného Školiaka – 2:5. Po chybe Kováčika sa vzápätí rútil sám na Rybára aj Zálešák, toho však domáci brankár opäť vychytal. V 58.minúte padol posledný gól Skalice z hokejky Kutálka, ktorý spečatil výsledok na konečných 2:6. Čierna séria belasých tak pokračuje, načo sa nedokázala pozerať ani časť publika vrátane fanklubu a predčasne opustili priestory štadióna.

Slovan Bratislava – HK 36 Skalica 2:6 (0:2, 1:1, 1:3)
Góly: 23. Cartelli, 51. Richard Huna – 2. Jankovič, 17. Višňovský, 29. Jaborník, 47. Lušňák, 54. R. Školiak, 58. Kutálek. Rozhodovali: Gašparík – Valach, Výleta, vylúčení: 7:9, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, striedania: 29. Rybár za Konráda (Slovan), 2351 divákov.

**Pavel Hynek, tréner Slovana: ** „Gratulujem súperovi k zaslúženému víťazstvu. Ťažko sa mi hľadajú slová. Týždeň sme sa na pripravovali na toto stretnutie, chlapci sa na tréningu ukazovali dobre. Dostali sme však góly v oslabeniach, znervózneli sme a položili sa. Sme veľmi sklamaní. Verili sme, že po prestávke začneme víťazstvom, no v zápase sme úplne prepadli. Ďakujem najvernejším divákom, ktorí sú pri nás aj v ťažkých chvíľach.“

**Peter Oremus, tréner HK 36: ** „Naše víťazstvo bolo úplne zaslúžené. Slovan sme do ničoho nepustili, Lakosil podal výborný výkon, ako aj ostatní hráči. Som rád, že aj po prestávke pokračujeme vo veľmi dobrých výkonoch.“ Zdroj:TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM