Marek Pindeš Hokej

Slovan si poradil s Nitrou

V pondelňajšom úvodnom stretnutí semifinále play-off hokejovej Slovnaft extraligy triumfoval favorizovaný Slovan Bratislava na svojom ľade nad HK K Cero Nitra presvedčivo 4:0 a v sérii hranej na 4 víťazstvá sa ujal vedenia 1:0.

Slovan Bratislava – HK K Cero Nitra 4:0 (2:0, 1:0, 1:0) – stav série 1:0 (hrá sa na 4 víťazstvá) **Góly: **9. Lažo (Vaic, Sersen), 15. Štajnoch (Sersen, Lipiansky), 35. Kuľha (M. Bakoš), 50. Richard Huna (Hujsa, Demel) Vylúčení: 8:8 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš, Lauff – Gašparík, Valach, 3380 divákov

Slovan: Konrád – J. Kováčik, Bohunický, Štajnoch, Sersen, Tesařík, S. Hudec, Tulupov – Kuľha, Hujsa, Demel – Lažo, Lipiansky, Vaic – Róbert Huna, A. Nedorost, Richard Huna – D. Skokan, L. Hudáček, M. Bakoš Nitra: Lakosil – Širokovs, Jass, Ďurák, Ďurkech, König, V. Vlk, Rais, M. Novák – M. Slovák, M. Kováčik, Čaládi – S. Saliji, T. Chrenko, H. Ručkay – Gráčik, M. Štefanka, Kmeč – Šinkovič, Dobrý, Uhnák

Oba tímy nevyčkávali a snažili sa od začiatku strhnúť vedenie na svoju stranu. Už v 1. min v dobrej pozícii zľava strieľal na Konrádovu bránku Čaládi. Nitra hrozila individuálnymi výpadmi a streľbou zo všetkých pozícií, Slovan pôsobil kolektívnejšie a viac kombinačne. V permanencii bol najmä hosťujúci gólman Lakosil, ktorý likvidoval pokusy Laža, Demela a Nedorosta. V 9. min po obliehaní nitrianskej bránky Lipianskeho útokom a signalizovanom vylúčení hostí sa Sersenova strela dostala od Vaica k voľnému Lažovi medzi kruhmi a ten otvoril gólový účet stretnutia – 1:0. Slovan sa dostal do tempa a mal prevahu. V 15. min pri hre 4:4 si obranca Štajnoch dovolil kľučku na modrej na jedného z nitrianskych útočníkov, prenikol až k bránke a bekhendom usmernil puk do horného rohu Lakosilovej svätyne – 2:0.

V druhej tretine tempo opadlo, diváci videli viac chýb a pádov pýtajúcich si od rozhodcu vylúčenie. Po jednom takom sa Nitrania dostali k 41-sekundovej presilovke o dvoch hráčov, v ktorej však len potvrdili povesť jedného z najhorších tímov v tejto hernej činnosti. Naopak, veľké šťastie mali, keď sa prvý z dvojice vylúčených J. Kováčik vrátil na plochu a sám korčuľoval na Lakosila, ktorého si blafákom položil na ľad, ale už nedokázal zakončiť do odkrytej bránky. Domácich divákov potešil v druhom dejstve aspoň Kuľha, ktorého prvá delovka v 35. min skončila na Lakosilovi, opakovaná strela však už bránke – 3:0.

Ani v záverečnom dejstve nenašli hostia spod Zobora účinnú protihru na Slovan, ktorý si kontroloval náskok. V 48. min korčuľovala na Lakosila dvojica domácich, Demelova „tutovka“ však skončila v lapačke nitrianskeho gólmana. O dve minúty však bol Lakosil bezmocný pri Vlkovom vylúčení, keď sa pred neho dostal Richard Huna a posunul puk za jeho chrbát – 4:0. Napriek tomu bol hosťujúci gólman najlepším mužom zápasu a zachránil bezzubých Nitranov od ešte vyššej prehry.

Zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM