Šport

Slovan sa s Európskou ligou rozlúčil ďalším výpraskom. Tentokrát utrpel porážku na trávniku Neapola

Futbalisti Slovana Bratislava sa rozlúčili s Európskou ligou UEFA 2014/2015 šiestou prehrou v rade. V záverečnom 6. kole podľahli SSC Neapol na jeho pôde 0:3 a v tabuľke I-skupiny obsadili poslednú 4. priečku.

Ilustračný obrázok k článku Slovan sa s Európskou ligou rozlúčil ďalším výpraskom. Tentokrát utrpel porážku na trávniku Neapola
Zdroj: TASR

Marek Hamšík odohral za domácich celý zápas a na presvedčivom triumfe sa podieľal jedným gólom a prihrávkou na presný zásah Driesa Mertensa. S nulou na bodovom konte a katastrofálnym skóre 1:20 sa stali hráči slovenského majstra štatisticky najhorším tímom tohtoročnej hlavnej fázy európskeho pohára číslo dva.

Neapol ako víťaz I-skupiny postúpil do jarného šestnásťfinále spoločne so švajčiarským Young Boys Bern. Ten v rozhodujúcej bitke zdolal doma Spartu Praha 2:0 a na jej úkor sa prebojoval do vyraďovacích bojov.

„Belasí“ na pôde súperov v EL nestrelili v troch zápasoch ani gól. Young Boys Bern podľahli na úvod 0:5, na Letnej ich deklasovala domáca Sparta Praha v pomere 4:0 a neúspešné účinkovanie zakončili práve v Neapole (0:3). Rovnako na všetkých nestačili ani doma, s SSC prehrali 0:2, so Spartou 0:3 a Bernu podľahli 1:3. Práve v tomto súboji strelil ich jediný gól v tohtoročnej skupinovej fáze EL po 371 minútovom čakaní Seydouba Soumah.

SSC Neapol – Slovan Bratislava 3:0 (2:0)

Góly: 6. Mertens, 16. HAMŠÍK, 75. Zapata. Rozhodovali: Stavrev – Kirovskij, Kostadinov (všetci Mac.), ŽK: Hudák (Slovan)

Zostavy:

SSC Neapol: Andujar – Maggio, Koulibaly, Britos, Ghoulam – Inler, Gargano – Callejon (74. Mesto), HAMŠÍK, Mertens (63. De Guzman) – Zapata (78. Higuain)

Slovan Bratislava: Perniš – Čikoš, Hudák, Gorosito, Jablonský – Kolčák, Štefánik, Žofčák (62. Ďuriš), Milinkovič (72. Halenár) – Kubík (87. Gašparovič) – Peltier

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM