Martin Zvolensky Futbal

Slovan postupuje

Dnes boli na programe odvetné stretnutia Slovenského pohára. Bratislavčania si do odvety priniesli jednogólové víťazstvo z Myjavy a pred vlastnými divákmi boli jasným favoritom

V chladnom počasí sa na ľudoprázdnych Pasienkoch domáci dostali pomerne rýchlo do upokojujúceho vedenia. V 14. minúte po myjavskej strate lopty v strede ihriska predviedli „belasí“ modernú akciu. Štepanovský kolmo vysunul Šeba, ktorého výborný a presný center napálil za Solničkov chrbát nekompromisne Kordič. Slovan mal územnú prevahu, hostia pozorne bránili, a tak sa skóre mohlo meniť až po kurióznom momente v 27. minúte, keď si Solnička zrazil center Kordiča na hornú žrď. O päť minút vyslal pekný projektil zo 16-ky Žofčák, brankár hostí sa ale blysol pekným zákrokom a strelu vytiahol na roh. Zverenci trénera Ladislava Hudeca pokračovali v poctivom sympatickom výkone aj v druhom polčase, v 51. minúte výborne vystrelil z hranice pokutového územia najlepší hráč hostí Dian a Putnocký výborným zákrokom vyrazil na roh. Z neho lobom ohrozil brankára domácich Sládek, ale Putnocký opäť vyrazil na roh. Odpovedať na snahu hostí mohol na druhej strane odpovedať v 56. minúte Kiss, ale jeho strela šla nad bránu. O pár okamihov po dobrej lopte za slovanistickú obranu strieľal útočník Myjavy Kosík, ale nepresne. Šance sa striedali na oboch stranách, v 66. minúte Kuzma nedočiahol na priťuknutie od Kordiča na päťke, v 77. vytiahol hlavičku Kumančíka spod brvna Putnocký. Postup domácich a výsledok 2:0 spečatila v 87. minúte pekná prudká strela striedajúceho Králika. Belasí , ako obhajca trofeje postúpili do semifinálových bojov, kde sa môžu stretnúť s trnavským Spartakom, postupuje aj Vion Zlaté Moravce a štvrtý postupujúci vzíde z dvojice MŠK Žilina – MFK Tatran Liptovský Mikuláš, ktorí dohrajú štvrťfinálové kolo 1. decembra.

odveta štvrťfinále SP 2010/2011:
** Slovan Bratislava – Spartak Myjava 2:0 (1:0)**
Góly: 14. Kordič, 87. Králik. Rozhodoval: Fajčík, ŽK: Zverec (Myjava), 602 divákov.
zostavy a striedania:
Slovan Bratislava: Putnocký – Jánošík, Saláta, Dosoudil, Dobrotka – Božič – Štepanovský, Kiss, Žofčák (67. Ivana) – Kordič (79. Králik), Šebo (46. Kuzma)
Spartak Myjava: Solnička – Manák, Černáček, Zverec, Kumančík – Šarudi – Sládek (87. Žák), Dian, Straka, Kročian (73. Oríšek) – Kosík (76. Hesek)
/prvý zápas 1:0, do semifinále postúpil Slovan/

zdroj:TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM