Futbal

Slovan podľahol Neapolu: Talianov k víťazstvu 0:2 doviedol na Pasienkoch Marek Hamšík

Futbalisti slovenského šampióna ŠK Slovan Bratislava prehrali vo štvrtok v zápase 2. kola I-skupiny Európskej ligy UEFA 2014/2015 na Pasienkoch s talianskym SSC Neapol 0:2. Zverenci trénera Františka Straku sa v EL najbližšie opäť pred domácim publikom predstavia 23. októbra proti Sparte Praha.

Ilustračný obrázok k článku Slovan podľahol Neapolu: Talianov k víťazstvu 0:2 doviedol na Pasienkoch Marek Hamšík
Zdroj: TASR

Slovan prehral v pohárovej Európe doma po piatich zápasoch. O cennom víťazstve hostí rozhodli hlavičky Mareka Hamšíka v prvom polčase a striedajúceho Gonzala Higuaina v druhom dejstve. V I-skupine má Slovan na konte po debakli 0:5 v Berne v 1. kole nula bodov. Zverenci Španiela Rafaela Beniteza z Neapola majú naopak po dvoch výhrach plný počet šesť bodov.

Priebeh zápasu

Prvá štvrťhodina priniesla na nie celkom zaplnených Pasienkoch taktické šachy. Ani jeden zo súperov sa nikam nehnal, ani tempo nebolo extrémne vysoké. Slovan mal jednu zblokovanú strelu, prvú strelu, no mimo brány, vyslal až kapitán hostí Hamšík v 17. minúte. O dve minútky už strieľal De Guzman nebezpečnejšie, ale obrana odvrátila, rovnako ako v 20. minúte po Hamšíkovej peknej prihrávke na Zapatu, ktorého strelu z uhla Perniš vyrazil na roh.

Neapol mal územnú prevahu, domáci boli organizovaní vzadu, šance sa nerodili. V 27. minúte strelu De Guzmana domáci zablokovali, v 30. minúte to skúsil z otočky Hamšík, Perniš ale bol na mieste. V 35. minúte však už hostia udreli, na dlhý nákop najvyššie naskočil Hamšík, a keďže Perniš pri vybehnutí chyboval, hostia po hlavičke kapitána SSC viedli 1:0. V 40. minúte ešte po opäť dobrej Hamšíkovej prihrávke zakončoval De Guzman, no skóre sa nemenilo.

Ani druhý polčas veľký obrat v obraze hry nepriniesol. V 57. minúte rozhodcovia po ofsajde neuznali Slovanu gól, no v 58. minúte mohlo byť vyrovnané. To ale striedajúci Milinkovič nepremenil po peknom centri Halenára veľkú šancu, keď hlavičkoval tesne mimo. V 63. minúte trafil hosťujúci Mertens hornú žrď Pernišovej brány, ale stav sa nemenil.

Domáci sa snažili niečo s nepriaznivým výsledkom urobiť, no nedarilo sa im vypracovať si šancu a Neapol čakal na brejky. V 70. minúte to opäť skúsil Milinkovič, strelou k pravej žrdi poriadne natiahol Cabrala, ten ale vyrazil. V 73. minúte prišiel na ihrisko hviezdny Higuain a o minútu už výbornou hlavičkou po ešte lepšom centri Hamšíka zvýšil vedenie hostí prvým dotykom s loptou na 2:0. V 77. minúte mohol znížiť opäť Milinkovič, dostal sa k lopte tesne pred Cabralom, ale prestrelil opustenú bránu.

Slovanu nebolo dopriate, o tri minúty trafil Milinkovič z priameho kopu brvno, a o pár okamihov neodpískal rozhodca domácim ani penaltu po zákroku na Jablonského. V závere hostia kontrolovali hru a napokon úplne zaslúžene triumfovali.

ŠK Slovan Bratislava - SSC Neapol 0:2
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM