Nina Táborská Hokej

Slovan po domácej prehre so Severstaľom Čerepovec naďalej štvrtý v západnej konferencii KHL

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v utorkovom dueli KHL na domácom ľade so Severstaľom Čerepovec 0:3 a predĺžili tak sériu bez víťazstva už na tri zápasy.

Ilustračný obrázok k článku Slovan po domácej prehre so Severstaľom Čerepovec naďalej štvrtý v západnej konferencii KHL
Zdroj: TASR

Hoci v úvodnej tretine prestrieľali zverenci trénera Rostislava Čadu súpera 13:7, nedôsledným bránením umožnili ruskému tímu dostať sa do dvojgólového náskoku. Po presnom zásahu Pavla Bučneviča na 2:0 prepustil Jaroslav Janus už v 13. minúte miesto v domácej bránke Johanovi Backlundovi.

Aj ten dlho nevydržal s čistým kontom, na začiatku druhej tretiny mieril presne opäť Bučnevič. Domáci počas celého zápasu vytrvalo búšili do súperovej obrany, ale výborného českého brankára Jakuba Štěpánka neprekonali ani raz, nepomohlo im k tomu ani päť presiloviek.

Po prehre 0:3 tak patrí slovenskému účastníkovi KHL v tabuľke Západnej konferencie s 10 bodmi naďalej štvrtá priečka.

V zostave Slovana absolvoval súťažnú premiéru kanadský obranca Kurtis Foster, ktorý vynechal úvod sezóny pre problémy s medzirebrovým svalstvom. Na prvý zápas v „belasom“ drese ale nebude spomínať v dobrom, keď mal prsty v druhom góle hostí.

Slovanisti odohrajú ďalší duel v KHL v sobotu, keď v Slovnaft aréne privítajú o 17.30 CSKA Moskva. Štvorzápasovú domácu šnúru zakončia v stredu 24. septembra proti Medveščaku Záhreb.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM