Šport

Slovan nevystúpil zo svojho tieňa. Tentoraz nezvládol zápas na Záhorí

Bratislavský Slovan opäť ťahal za kratší koniec, keď tento raz v 17. kole Fortuna ligy neuspel na trávniku Senice. Domáci si so svojim súperom poradili tesne 2:1, keď sa o víťazný gól postaral v závere Kalabiška.

Ilustračný obrázok k článku Slovan nevystúpil zo svojho tieňa. Tentoraz nezvládol zápas na Záhorí
Zdroj: TASR

Prvý polčas priniesol vyrovnaný zápas a hralo sa prevažne medzi šestnástkami. V úvodnej päťminútovke zaujali šance na strane hostí Kubíka a na strane domácich Hlohovského. Krídelník Slovana sa dostal do zakončenia aj v 21. minúte, keď mu technickú strelu Šulla efektne vyrazil na roh.

Záhorákom vyšiel v 29. minúte rýchly protiútok, na začiatku ktorého bol brankár Šulla. Ten rýchlo vyhodil loptu na Hlohovského, ktorý ju potiahol po pravej strane z vlastnej polovice až po súperovu šestnástku, v pokutovom území ideálne našiel senického kapitána Pirosku a ten z prvej nedal Pernišovi šancu.

Záhoráci sa z vedenia však dlho netešili, keď už o šesť minút bolo vyrovnané. Čikoš sa dostal po opakovanom centri k lopte a spoza šestnástky po zemi k ľavej žrdi vyrovnal. Potom zaujala ešte Halenárova nepríjemná strela z 30 m, keď lopta preletela tesne nad Šullovu bránu.

V druhom polčase sa hralo prevažne v strede poľa. V jeho úvode boli aktívnejší Slovanisti, na kopačkách Záhorákov bolo až priveľa nepresností. Do streleckých pokusov sa obe mužstvá dostávali len veľmi ťažko a brankári nemali takmer žiadnu prácu. Do vedenia sa mohli dostať hostia v 55. minúte, ale Soumahovu strelu z otočky Šulla vyrazil a rovnako si robinzonádou poradil aj s dorážkou Kubíka.

Domácim sa v útoku presadzovalo ťažko a nepomáhali im ani štandardné situácie. Nebezpečná bola krídelná akcia Kubíka v 75. minúte, ale jeho krížna strela preletela tesne vedľa Šullovej brány. Domácim vyšiel fantasticky záver stretnutia, keď v 88. minúte vymyslel akciu striedajúci Kosorin. Z jeho prihrávky profitoval Kalabiška, ktorý z otočky skóroval povedľa brankára Perniša. Seničania tak po takmer 4 rokoch opäť zdolali bratislavský Slovan.

FK Senica – ŠK Slovan Bratislava 2:1 (1:1)

Góly: 29. Piroska, 88. Kalabiška – 35. Čikoš, Rozhodoval: Hrčka, ŽK: Hlohovský – Niňaj, Halenár, 2391 divákov.

Zostavy a striedania: FK Senica: Šulla – Chvátal, Pavlík, Pillár, Mazáň – Hušek – Hlohovský (90.+1 S. Mráz), Piroska, Kóňa, Kalabiška – Mukendi (58. Kosorín) ŠK Slovan Bratislava: Perniš – Čikoš, Hudák, Niňaj, Jablonský – Grendel – Žofčák (73. Milinkovič), Štefánik (80. Lásik), Halenár, Kubík – Soumah (62. Vittek)

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM