Tomáš Stupavský Futbal

Slovan chce v odvete na domácom trávniku potešiť divákov

Futbalisti bratislavského Slovana nastúpia vo štvrtkovej odvete 1. predkola Európskej ligy UEFA 2015/2016 proti gibraltárskemu trpaslíkovi Europa College FC s cieľom potešiť fanúšikov a spečatiť postup do ďalšej fázy.

Ilustračný obrázok k článku Slovan chce v odvete na domácom trávniku potešiť divákov
Zdroj: TASR

Pomôcť k tomu má aj uzdravený útočník Róbert Vittek, ktorý by mal nastúpiť od začiatku. „Belasí“ v prvom meraní síl zvíťazili vonku drvivo 6:0 a de facto sa môžu chystať na ďalšieho súpera, ktorým bude víťaz konfrontácie medzi írskym University College Dublin a luxemburským Dudelange (prvý zápas 1:0 – pozn.). Súboje druhého predkola sú na programe 16. a 23. júla.

Už s Vittekom

Šéf realizačného tímu Slovana Dušan Tittel podcenenie súpera z Pyrenejského polostrova nepripúšťa, hoci avizuje viaceré zmeny v zostave. Chýbať bude určite krídelník Lester Peltier, ktorý odcestoval v utorok do USA, kde sa v drese Trinidadu a Tobaga zúčastní na majstrovstvách Severnej a Strednej Ameriky CONCACAF Gold Cup. Na druhej strane sa do diania po osemmesačnej zápasovej absencii zavinenej zranením kolena vracia Róbert Vittek.

„Verím, že zajtra od prvej minúty vybehne na trávnik,“ dodal Tittel na margo najlepšieho strelca v histórii slovenskej reprezentácie a pridal ďalšie novinky o súčasnom stave kádra. „Žiaľ, v poriadku nie je Seydouba Soumah. Po návrate z reprezentačného zrazu sa k nám pripojil, ale v polovici včerajšieho tréningu zacítil opäť bolesť v oblasti slabín a preto nebude pripravený na zajtrajší zápas. Včera netrénoval Filip Oršula, má ľahšie svalové zranenie a preto nebude k dispozícii.“ Z administratívnych dôvodov ešte nebude pripravený brankár Ján Mucha.

Vittek na predzápasovej tlačovej konferencii prezradil, že na comeback sa teší: „V prvom rade som rád, že po dlhom čase môžem naskočiť do ostrého zápasu. Tvrdo som na sebe pracoval, koleno je odskúšané. Konkurencia v mužstve je dobrá a vítaná, som rád, že Adam Zreľák aj Tamás Priskin sú v mužstve. Je to dobré pre trénera, má z čoho vyberať. Chceme postupovať v Európskej lige ďalej. Tých zápasov bude teda veľa, každý bude mať šancu sa ukázať,“ povedal „Viťo“.

Slovanisti podcenenie nepripúšťajú

Tittel verí, že hráči si odvetu s outsiderom nezľahčia: „Som rád, že sme odohrali na Gibraltáre kvalitný zápas. Strelili sme šesť gólov a urobili sme si náskok do odvety. V odvete dostanú šancu aj hráči, ktorí v prvom zápase nehrali a verím, že nadviažu na dobrý výkon z prvého zápasu. Chceme potešiť divákov a pokračovať vo výkonoch z letnej prípravy. Gibraltársky futbal nepatrí k najsilnejším v Európe, ale náš súper má pár šikovných hráčov. Určite, že sa zajtrajší zápas bude javiť formálnejšie, ale chceme byť aktívni od prvej minúty, vysoko napádať a samozrejme zvíťaziť,“ vyhlásil Tittel.

Stredopoliar Slobodan Simovič hovoril v podobnom duchu: „Každý zápas musíme odohrať naplno, ako keby šlo o finále Ligy majstrov. Teraz sme síce vyhrali 6:0 v Gibraltári, avšak prídu silnejší súperi, a ak by sme si niečo zľahčovali, neboli by sme na nich pripravení. Preto treba stále drieť a ísť na sto percent,“ povedal pre klubový web. Slovanisti v lete pribrali do svojho kádra niekoľko zvučných mien a podľa 26-ročného rodáka z Čačaku je to cítiť.

„Je vidieť výrazné posilnenie. Prišli kvalitní hráči a máme skúsenosti i mladíkov, ktorí sa majú od koho učiť. To je najlepšie a vyvážené. Navyše, každý tu má vysokú kvalitu. Kolektív je výborný a atmosféra je naozaj úžasná. Tak to musí vyzerať, ak chceme vyhrávať aj v Európe a dostať sa do skupinovej fázy,“ doplnil srbský legionár v službách Slovana.

Hrdinom prvého zápasu bol Karol Mészáros, autor čistého hetriku. „Som rád, že pokračujem v strieľaní gólov. Na Gibraltáre mi to tam padlo rôznymi spôsobmi, dvakrát po centroch a raz po individuálnej akcii. Mám streleckú formu, cítim ju, ale naozaj je jedno, kto tie góly strieľa. Dôležité je, aby sme to ako tím dotiahli v Európe čo najďalej.“

Slovanisti v prvom súboji prevalcovali súpera, ktorému už v prvom polčase nasúkali päť gólov, šiesty pridal v nadstavenom čase Tamás Priskin. Bratislavčania sa zžili s náročnými podmienkami, ktoré vládli na Gibraltári – silným vetrom i umelou trávou, ktorá bola plná gumového granulátu.

Štvrtkový zápas Slovan – Europa College má na Pasienkoch výkop o 19.00 h, hlavným rozhodcom je Alexandru Tean z Moldavska. Ceny lístkov sa pohybujú od 4 do 10 eur, vstupenka business kategórie stojí 35 eur.

Na predzápasovej tlačovej konferencii predstavil najúspešnejší slovenský klub nový autobus, s ktorým sa budú hráči prepravovať na zápasy a sústredenia. Novinkou sú aj dresy pre sezónu 2015/2016 – tradičný v belasých farbách, náhradný v tmavomodrom odtieni s priečnym belasým pásom. Dresy nie sú z katalógu, ale vyrobené na mieru. Slovan zároveň vymyslel zaujímavú akciu, v rámci ktorej ponúka pre svojich fanúšikov unikátnu možnosť. Svoju fotografiu môžu mať vyobrazenú na čísle, ktoré nosia na drese hráči A-mužstva počas súťažných zápasov. S rovnakým scenárom vyrukovali aj v Spartaku Trnava.

Odvetný zápas 1. predkola EL 2015/2016 – štvrtok 9. júla:

ŠK Slovan Bratislava – Europa College FC (19.00 h, Pasienky) /prvý zápas: 6:0/

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM