Nikola Richterová Hokej

Slovan budú vo Fínsku hnať aj vlastní fanúšikovia

Hokejový Slovan Bratislava bude mať v dnešnom zápase proti Helsinkám značnú podporu aj v hľadisku. Vďaka leteckému výjazdu by belasých malo vo Fínsku podporiť vyše 200 fanúšikov. Zápas by mal tak priniesť nielen konfrontáciu súperov na ľade, ale aj boj fanúšikov na tribúnach.

Ilustračný obrázok k článku Slovan budú vo Fínsku hnať aj vlastní fanúšikovia
Zdroj: TASR

Dnešný zápas v severskom Fínsku proti Jokeritu Helsinki bude pre bratislavských hokejistov a obzvlášť fanúšikov špecifický. Hoci budú hrať belasí vonku, hráči Slovana sa budú môcť vďaka svojim fanúšikom spoľahnúť na podporu aj helsinskej Hartwall aréne. Hokejový fanklub Verní Slovanu sem totiž zorganizoval letecký výjazd.

„Do Helsiniek ide jedno plné lietadlo fanúšikov. V tom bude 180 ľudí. Okrem toho sa chystá cestovať ešte približne 50 fanúšikov individuálne. Celkovo tak predpokladáme, že by sa na zápase malo zúčastniť okolo 230 podporovateľov Slovana“ povedal pre Bratislava24.sk podpredseda predstavenstva Verných Slovanu Dávid Šipoš.

Fanúšikovské lietadlo vyrazilo do krajiny tisícich jazier už včera. Domov sa vrátia dnes po zápase, v ktorom zrejme všetci dúfajú v úspešný výsledok. Belasí to však dnes budú mať ťažké. Kým Jokerit je ako nováčik KHL v Západnej konferencii na výbornom treťom mieste, tímu z Bratislavy momentálne patrí 12. pozícia.

Zápas medzi Jokeritom Helsinki a HC Slovanom Bratislava začína o 15:00 slovenského času. Okrem výjazdu do Fínska pripravujú fanúšikovia belasých aj ďalší letecký zájazd do lotyšskej Rigy. Ten sa má uskutočniť od 31.januára do 2. februára.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM