Maros Palesch Futbal

Slovan Bratislava - Spartak Trnava 3:0

BRATISLAVA, 18.05.2011. Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v utorňajšej dohrávke 30. kola Corgoň ligy nad Spartakom Trnava 3:0 a dve kolá pred koncom sezóny zvýšili svoj náskok na čele tabuľky pred druhou Senicou už na štyri body.

Po bezgólovom polčase rozhodol o triumfe domácich čistým hetrikom útočník Filip Šebo.

„Belasí“ v prípade víťazstva nad Dubnicou či zaváhania Senice v sobotňajšom predposlednom kole budú môcť už v predstihu oslavovať zisk titulu.

Slovan Bratislava – Spartak Trnava 3:0 (0:0)
Góly: 55., 63. a 69. Šebo. Rozhodoval: Samotný, ŽK: Dosoudil, Hrdlička – Ciprys, Diallo, Kováč, 3805 divákov.
Zostavy a striedania:
Slovan: Putnocký – Pauschek, Dosoudil, Dobrotka, Hrdlička – Božič – Milinkovič (42. Štepanovský), Grendel (80. Halenár), Žofčák – Šebo, Kordič (45. Kiss)
Spartak: Raška – J. Čarnota (64. Hanzel), Diallo, Kaprálik, Ciprys – Gross – Procházka (59. Kováč), P. Čarnota, Kaščák, Machovec – Gogolák (77. Wellington)

Úvodná štvrťhodina tradičného ligového derby nepriniesla veľa futbalovej krásy, keď sa lopta takmer výhradne pohybovala len medzi šestnástkami a hralo sa bez šancí. Poriadnu strelu na bránu vyslal až v 28. minúte domáci Milinkovič, ktorý tak naštartoval svoj aj súperov tím k väčšej aktivite. Už o minútu neskôr skončil na brvne Putnockého brány center Machovca a na opačnej strane sa ocitol zoči-voči Raškovi Šebo, no ten si s jeho zakončením poradil. V 34. minúte vytiahol brankár Spartaka ďalší pekný zákrok, keď ho takmer preloboval spoluhráč Kaprálik.

Aj po zmene strán si hostia takmer strelil vlastenca, konkrétne Diallo, no Ciprys v poslednej chvíli odkopol loptu z bránkovej čiary. Slovan otvoril skóre v 55. minúte, keď striedajúci Štepanovský našiel pasom z vlastnej polovice Šeba, ktorý si poradil s obrancami aj gólmanom – 1:0. Po hodine hry domáci kanonier zvýšil na 2:0 po ideálnej prihrávke Grendela a svoj strelecký koncert zakončil v 69. minúte prudkou strelou spred šestnástky na 3:0. Trnavčania mohli inkasovať aj ďalšie góly, no pri šanci Grendela stálo pri Raškovi šťastie a po strele Šeba ho zachránilo brvno.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM