Martin Zvolensky Hokej

Slovan bez strelného prachu

Bratislavskí hokejisti vo 4.kole hokejovel ligy zavítali na stredné Slovensko. Pod Zvolenským hradom si zmerali sily s miestnym HKM. Po prehrách v samostatných nájazdoch v predchádzajúcom kole chceli obe mužstvá zvíťaziť.

V úvodnej dvadsaťminútovke sa belasí snažili. Korčuliarsky mali navrch, ale do výraznejších šancí sa nedostali. Snáď len v 6. minúte, keď domáceho brankára Škrečka ohrozil Vaic, ale bez gólového efektu. Gól do šatní mohol pridať zvolenský útočník Čierny, ale v 20.minúte trafil len ľavú žŕdku.
Posmelení Zvolenčania pridali plyn a v 38. minúte sa dostavil aj gól na 1:0. Úspešným strelcom bol Pucher, ktorý tečoval strelu Chovana. Zobudil sa aj Slovan. Tečovaná strela Buhunického skončila mimo Škrečkovej brány, Vaicovu zlikvidovali obrancovia, a tak sa už skóre nemenilo.
Slovan nedal gól ani v presilovej hre, v úvode záverečnej tretiny. Na obetavý výkon domácej obrany nenašli bratislavskí hráči recept, a tak trestal Zvolen. Slovanisti neubránili Kovářa v 45. minúte, o 3 minúty, v presilovke, prestrelil všetko od modrej čiary Hranáč. Nedisciplinovaný výkon belasých potrestal v 56. minúte Faith, v presilovej hre piatich proti trom. Slovan vyšiel vo Zvolene strelecky naprázdno. Šancu na reparát budú mať Slovanisti už v piatok pred vlastným publikom, ale proti momentálnemu lídrovi súťaže z Martina, budú musieť zlepšiť najmä disciplínu a streleckú mušku.

HKM Zvolen – Slovan Bratislava 4:0 (0:0, 1:0, 3:0) Gól: 38. Pucher, 45. Kovář, 48. Hranáč, 56. Faith. Rozhodovali: D. Konc – Stano, Štefík, vylúčení 2:8, navyše Leskovjanský (Zvolen) 5+DKZ za pichanie, presilovky 1:0, v oslabení 0:0, 2401 divákov

Ernest Bokroš, kouč Zvolena: „Ďakujem aj divákom, vážime si každého, kto sem zavíta a vytvorí akú-takú kulisu. Hneď sa inak hrá a bolo to aj vidieť. Podali sme oduševnený výkon, s nasadením od prvej do poslednej minúty, hráči ani na chvíľu nevypli. Myslím si, že sme hrali rovnako od začiatku do konca. Druhý gól nás upokojil, každé striedanie sme šli rovnako, trpezlivosť a organizácia hry nám zabezpečila tri body.“      Pavel Hynek, tréner Slovana: „Prvú tretinu sme začali solídne, s častými prečísleniami, brejkami, potom mi chýbal väčší pohyb u hráčov, neudržali sme sa na puku, súper nás dostával pod tlak, vyústilo to do vylúčení a domáci sa dostali na koňa. Tretí a štvrtý gól sme inkasovali v oslabení po tom, čo sme sa snažili o otvorenejšiu hru, fauly boli zbytočné, musíme na disciplíne zapracovať.“            HKM Zvolen: Škrečko – L. Čierny, Juraško, Bokroš, Hranáč, Valach, Hraško, Vosátko, Ďaloga – Barinka, Pucher, Chovan – Kovář, Haščák, Faith – Baláž, Otčenáš, Škoda – Leskovjanský, M. Jurík, L. Jurík       Slovan Bratislava: Konrád – Kováčik, Bohunický, Štajnoch, Frühauf, Jendek, Turunen – Vaic, Hujsa, Demel – Rób. Huna, Kapuš, Rich. Huna – Bakoš, Skokan, Nedorost

Martin Zvolenský zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM