Rôzne

Slovak Lines spúšťa v Malackách prvú linku MHD. Označená bude písmenom "D"

Obyvatelia Malaciek budú cestovať linkou mestskej hromadnej dopravy so začiatkom a koncom na železničnej stanici.

Ilustračný obrázok k článku Slovak Lines spúšťa v Malackách prvú linku MHD. Označená bude písmenom "D"
Zdroj: Google Maps

Od soboty 1. apríla budú obyvatelia Malaciek cestovať linkou mestskej hromadnej dopravy obsluhovanou červenými autobusmi. Informuje o tom Slovak Lines na svojom webe.

Cestovné

„V kooperácii s mestom vznikne v druhej polovici roka plnohodnotný systém dopravy dostupný v okresnom meste,“ informuje Slovak Lines. Na trase linky so začiatkom a koncom na železničnej stanici budú nasledovné zastávky: TESCO, HSF, Priemyselná, Basso, Tower, Fritz, IKEA Components. Jazdiť budú klasické prímestské autobusy s klimatizáciou, v ktorých je možné pripojiť sa na WiFi.

Cena cestovného lístka sa odvíja od skutočnosti, že MHD v Malackách je zaradená do Integrovaného dopravného systému Bratislavského kraja. "To znamená, že na nej platia tarifné podmienky IDS BK. Teda, ak má niekto zakúpený predplatný cestovný lístok na zónu Malacky, MHD-čkou môže cestovať v rámci predplatného cestovného lístka. Ak si cestujúci kupuje lístok na jednu cestu, v hotovosti zaplatí 0,70 eur, ak platí z Dopravnej karty, lístok ho stojí 0,63 eur. Zľavnené cestovné v hotovosti je 0,35 eur a z Dopravnej karty 0,32 eur,“ informovala Eva Vozárová, hovorkyňa spoločnosti Slovak Lines.

Osem spojov s WiFi

Počas pracovných dní je naplánovaných osem spojov denne, počas víkendov a sviatkov tri spoje denne. „Na financovaní linky sa podieľa mesto Malacky a spoločnosť Tower Automotive, a. s. Prepravu zabezpečuje Slovak Lines, a. s.“

Linka, označená písmenom „D“, je súčasťou Integrovaného dopravného systému Bratislavského kraja. Spoje linky MHD sú zapracované v cestovnom poriadku linky 106408. Cestovný poriadok len so spojmi MHD nájdete TU.

Ako informovala Bratislava24.sk Ingrid Sochorová z Mestského úradu Malacky, Slovak Lines už prevádzkuje v Malackách stále dispečerské stredisko a predajné miesto na predplatné cestovné lístky. Dopravca priebežne obmieňa vozový park, do ktorého pribúdajú nízkopodlažné autobusy s bezplatným Wi-Fi internetom. Klimatizáciou pre cestujúcich je od minulého roka vybavený každý spomedzi linkových autobusov Slovak Lines.

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM