Webnoviny - Futbal

Slováci remizovali v príprave s Chorvátskom 1:1

Slovenskí futbaloví reprezentanti remizovali v stredajšom medzištátnom prípravnom stretnutí s Chorvátskom 1:1.

Skóre duelu na bratislavských Pasienkoch, ktorý najmä v prvom polčase veľa futbalovej krásy nepriniesol, otvoril v 50. min Miroslav Stoch po prihrávke Stanislava Šestáka. Už o štyri minúty neskôr vyrovnal na konečných 1:1 hlavou striedajúci Nikica Jelavič po rohu Ivana Rakitiča.

Pre oba tímy bol stredajší priateľský zápas generálkou pred septembrovým štartom kvalifikácie o postup na ME 2012 do Poľska a na Ukrajinu. Slováci odštartujú tento eliminačný cyklus v piatok 3. septembra, keď rovnako na bratislavských Pasienkoch privítajú od 20.30 h Macedónsko. Okrem tohto protivníka budú súpermi Hamšíka a spol. v kvalifikačnej B-skupine aj Rusko, Írsko, Arménsko a Andorra.

Prakticky celý prvý polčas sa odohrával len medzi šestnástkami. Aktívnejší boli Chorváti, ktorí mali častejšie loptu na svojich kopačkách a predovšetkým v strede poľa dominovali. Slováci sa snažili hroziť po kontrách, no pozorná obrana súpera im nič nedovolila. V 6. min sa o prvú strelu pokúsil Kranjčar, ale mieril veľmi nepresne. V 12. min sa do šance dostával Olič, jeho pokus však stihol zblokovať Hubočan. Domáci mohli ohroziť bránku Chorvátsku prvýkrát v 15. min, ale Stochovi sa nevydaril center z priameho kopu. V 25. min najskôr po zemi slabo a nepresne vystrelil Čorluka a na opačnej strane ho napodobnil aj Kucka, hoci jeho pokus bol oveľa razantnejší. Po polhodine hry spadol v slovenskej šestnástke Olič, ale český rozhodca Matějek jedenástku nezapískal. Zverencom trénera Vladimíra Weissa st. naďalej viazla najmä súhra v záložnej formácii, nedokázali si presne prihrať. V 40. min sa vôbec o prvú strelu medzi tri žrde postaral Stoch, ktorý obišiel Šimuniča, jeho pokus však brankár Runje zneškodnil.

Slováci začali druhé dejstvo ofenzívnejšie. Hneď v 47. min Hubočan dlhým odkopom našiel na ľavom krídle striedajúceho Hamšíka, ten vnikol do pokutového územia, ale jeho krížna prízemná strela minula cieľ. O tri minúty neskôr Šesták prihral voľnému Stochovi, ktorého strelu ešte tečoval Srna a lopta skončila za bezmocným brankárom hostí – 1:0. Chorváti mohli odpovedať už o minútu neskôr, no hlavičke striedajúceho Eduarda chýbala presnosť. Balkánsky tím udrel v 54. min. Na rohový kop Rakitiča najvyššie vyskočil Jelavič a rozvlnil sieť za Jánom Muchom ml. – 1:1. Ofenzívne divadlo pokračovalo aj naďalej. Na pravom krídle pekne zakombinovali Weiss ml. so Šestákom, ale nebezpečný center slovenského útočníka odvrátila chorvátska obrana na rohový kop. V 64. min takmer skóroval Eduardo, ktorý vysokým lobom prehodil vybiehajúceho Muchu, lopta z jeho kopačky však skončila len tesne vedľa bránky. V 68. min poslal Weiss st. na ihrisko Vitteka s Jendriškom.

Táto dvojica hneď niekoľko sekúnd po svojom príchode na trávnik narobila problémy hosťujúcej obrane. Jendrišek „nabíjal“, Vittek strieľal, gólmanovi Runjemu vypadla lopta a len tesne minula ľavú žrď bránky Chorvátska. Slovenský kanonier Vittek však musel už v 72. min pre zranenie opustiť ihrisko a nahradil ho Marek Čech. V zostávajúcom priebehu mali obe mužstvá niekoľko náznakov šancí, ani jeden z brankárov však nemusel vážnejšie zasahovať a duel na Pasienkoch sa skončil remízou 1:1.

Výsledok: Slovensko – Chorvátsko 1:1 (0:0) Góly: 50. Stoch – 54. Jelavič, ŽK: 59. Škrtel – 55. Šimunič, rozhodovali: Matějek – Wilczek, Chytil (všetci ČR), 6366 divákov

Zostavy: Slovensko: J. Mucha ml. – Pekarík, Škrtel, Saláta, Hubočan – Weiss ml. (68. Jendrišek), Karhan (84. Zabavník), Kucka (46. Kopúnek), Stoch – Hološko (46. Hamšík), Šesták (68. Vittek, 72. M. Čech) Chorvátsko: Runje – D. Srna, Čorluka, Schildenfeld, Šimunič – Vukojevič, Rakitič (71. Dujmovič) – Mandžukič (46. M. Petrič), N. Kranjčar (46. Eduardo da Silva), Modrič – Olič (46. Jelavič)

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM