Slováci od januára pracujú v Rakúsku za rovnakých podmienok ako domáci

Ak patríte k tým, ktorí chodia za prácou do susedného Rakúska, pre istotu si skontrolujte mzdové podmienky. Od januára tohto roka tam platí aj pre Slovákov nový zákon.

Ilustračný obrázok k článku Slováci od januára pracujú v Rakúsku za rovnakých podmienok ako domáci
Zdroj: pixabay.com

Veľvyslanectvo SR vo Viedni upozorňuje Slovákov, že od 1. januára tohto roka je platný nový rakúsky zákon na potieranie sociálneho a mzdového dumpingu.

Zákon má zabezpečiť, aby bola do Rakúska vysielaným zamestnancom vyplácaná rovnaká mzda za rovnakú prácu na rovnakom mieste.

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR o tom informuje na svojej internetovej stránke. Rakúska finančná polícia preto rozšírila kontroly, ktoré sa doteraz vykonávali najmä v sektore stavebníctva, aj na sektor dopravy (tovarov) a prepravy (osôb).

"Informácie o spôsobe registrácie zahraničných firiem pre cezhraničné poskytovanie služieb v Rakúsku a o potrebných dokumentoch, ktoré sú vyžadované pri kontrolách na území Rakúska sú k dispozícii aj v slovenskom jazyku na webstránke Platformy pre vysielanie entsendeplattfor­m.at uviedlo veľvyslanectvo.

Zároveň upozornilo Slovákov, že Veľvyslanectvo SR vo Viedni nemôže vstupovať do komunikácie, prípadne sporov s kontrolnými orgánmi Rakúska.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM