Adriana Banásová Rôzne

Slnko nad hlavou, vietor vo vlasoch, vôňa exotiky. To všetko môžete, takmer naživo, zažiť počas najväčšieho cestovateľského festivalu u nás

Dostali ste práve chuť ísť do Mexika alebo na Island? A čo takto Čína, Izrael alebo Etiópia? Nech sa páči. Sprievodcovia, cestovatelia a fotografi zároveň, vás za dva dni prevedú 177 krajinami sveta. Vraj sa to nedá? BUBO Bál vás presvedčí, že to možné je.

Ilustračný obrázok k článku Slnko nad hlavou, vietor vo vlasoch, vôňa exotiky. To všetko môžete, takmer naživo, zažiť počas najväčšieho cestovateľského festivalu u nás
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk

Počas tohto víkendu otvorila Incheba svoje brány aj priaznivcom a milovníkom cestovania. 21. ročník najväčšieho podujatia, venovaného cestovaniu, ponúka návštevníkom komentované premietania fotografií, dokumenty a filmy zo všetkých šiestich kontinentov našej planéty.

Podujatie odštartovalo dnes o 10-tej hodine ráno v priestoroch Expo Arény, v dvoch sálach súčasne. Začínalo sa Novým Zélandom a prechodom cez Transsibírsku magistrálu. Hneď zrána boli obe sály úplne plné – organizátori vopred upozorňovali na včasnejší príchod pred premietaniami, nakoľko sa miesta rýchlo zapĺňajú. A mali pravdu. Okolo obeda už nebolo kde sedieť a ľudia prijali aj miesta na schodoch.

Záujem o festival majú naozaj všetci. Sú tu zastúpené všetky vekové kategórie – od starších až po úplne malých. Zvedaví dobrodruhovia sa môžu po jednotlivých premietaniach aktérov aj čo – to povypytovať.

Počas festivalu sú pre návštevníkov pripravené sprievodné podujatia a zaujímavé súťaže. Dnes si mohli napríklad odvážlivci otestovať svoju „výdrž“ a zasúťažiť si tak o titul „Pán čili“. Pre menej odvážnych sú pripravené odmeny za poznanie sveta v cestovateľskom kvíze, či zlosovateľný kupón o najlepšiu fotografiu festivalu.

Ak vás omrzí sledovanie fotografií a filmov, môžete čas využiť aj aktívnejšie. Stačí, ak sa presuniete do zóny iHRYsko.sk, kde sa môžete zahrať množstvo spoločenských hier. Popri tom všetkom si môžete pokojne prezrieť výstavu súťažných fotografií, či fotografií Ľuboša Fellnera – riaditeľa CK BUBO.

Dnešné premietanie zakončí v kinosále o 18-tej film Ivana Janka – Haiti a v BUBOsále o 17-tej premietanie fotografií z Číny Martina Navrátila. Posledné premietanie festivalu bude zajtra o 18-tej s názvom Cesta okolo sveta za 24 dní. Kinosálu uzavrie o 18-tej film Pavla Barabáša – Polárnik.

Nenechajte si ujsť toto nádherné podujatie a príďte si zacestovať, aj keď len prostredníctvom fotografie.

BUBO BÁL
7
Galéria
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM