Rôzne

Petržalské Slnečnice sa rozširujú. Ďalšia etapa vyrastie do výšky

Petržalské Slnečnice odhalili novú časť. V ďalšej etape projektu postavia domy, ktoré budú mať viac nadzemných podlaží, ako sme si doteraz pri Slnečniciach zvykli.

Ilustračný obrázok k článku Petržalské Slnečnice sa rozširujú. Ďalšia etapa vyrastie do výšky
3
Galéria
Zdroj: Compass Architekti

Projekt Slnečnice odhalil ďalšiu zo svojich častí. Vizualizácia nových domov v zóne mesto prezrádza, že projekt sa neťahá iba do šírky, ale rastie aj do výšky.

Vysoké a ešte vyššie

Sektory, o ktorých je reč, vyrastú južne od časti Mesto, ktorej väčšina už stojí a jej súčasťou je napríklad aj Slnečnice market. Od spomínanej časti, ktorá sa v súčasnosti buduje, ju oddelí park so zeleňou a športoviskami. Vyrásť by malo päť výškových domov, ktoré budú mať 14 až 24 podlaží. Veže budú schodíkovito odstupňované. Za nimi sa budú nachádzať ďalšie 3 osempodlažné budovy.

Ako uvádza Bratislava YMBI, všetky budovy budú oproti terénu mierne vyvýšené, čím developer zníži náklady na budovanie hlbších podzemných garáží.

V tejto časti by malo vyrásť až 1 515 bytov pre viac ako tritisíc obyvateľov. Ľudia v spomínanej lokalite Slnečníc nájdu bývanie v dvojizbových bytoch (bude ich 37%), jedno a jeden a pol izbových bytov bude 36%. Ďalšie byty budú mať výmery väčšie. Spolu bude obyvateľom slúžiť 2005 parkovacích miest, z nich asi tri štvrtiny v podzemných garážach. Neďaleko bude stáť aj nová základná škola a škôlka.

Spomínaná časť Slnečníc by mala byť dokončená v rokoch 2023 až 2025. Projekt spomínanej časti Slnečníc vyšiel z ateliéru COMPASS ARCHITEKTI, park vytvorili dizajnéri z ateliéru LABAK.

Slnečnice (výškové domy)
3
Galéria
Zdroj: Compass Architekti
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM