Martin Zvolensky Iné športy

Slávia UK priebežne druhá

Na bratislavské Pasienky zavítali v 8.kole EMM vodnopólovej extraligy pólisti z Košíc. Tentokrát proti domácej Slávii UK Bratislava nastúpili hráči z klubu ŠKP.

V úvodnom súboji o loptu boli úspešnejší Košičania a svoj prvý útok zakončili strelou do žrde. Bratislavčania nevyužili presilovku, keď bol vylúčený Dili a z následného útoku trestal košický Čiernik. Strelu domáceho kapitána Janíčka zblokovala obrana ŠKP a v ďalšej akcii bol pískaný útočný faul domácich, tak sa skóre nemenilo. Na začiatku 4.minúty predviedol svoje umenie v domácej bráne mladý Kozmér a v útoku otvoril gólový účet Dušan Holas. Košičania išli do vedenia, keď zo sedem metrovej vzdialenosti trestal Sebastian Nagy. Po viacnásobnom súboji boli vylúčení domáci Lisý a na košickej strane Molnár. Do prestávky domáci vyrovnali, a tak po ôsmich minútach bol stav 2:2.
V druhej ,,štvrťke“ predviedli sériu zákrokov obaja brankári. Z domácich sa nepresadil Nedbal a po rohu ani Dušan Holas. V presilovke podržal svoje mužstvo opäť brankár Lukáš Kozmér . Košičanom sa darilo strely domácich viackrát zblokovať, ale do konca štvrtiny prehrávali 3:5, keď sa presadil pri pokutovom hode aj technickým ,,padákom“ Filip Delič.
Ďalší priebeh zápasu už mali domáci pevne v rukách. Síce nevyužili výhodu o jedného hráča, ale v bráne spoľahlivo chytal Kozmér. Rozstrielal sa aj Andrej Janíček a skóre narastalo.
V záverečnej časti potešil fanúšikov Peter Holas, keď v presilovej hre zostal voľný pred bránou a zúžitkoval presnú prihrávku Hudeca. V oslabení sa predviedol opäť Lukáš Kozmér. Zoči-voči košickému Čiernikovi uspel, góly pridali aj strelci a Slávia dotiahla zápas do presvedčivého víťazstva. Bratislavčania sa priebežne dostali na druhú priečku, keď stretnutie KPŠ Akademik Košice – KVP NCHZ Nováky neodohrali pre chrípkové ochorenie hráčov hostí.

**Slávia UK Bratislava – ŠKP Košice 12:5 (2:2, 3:1, 3:1, 4:1) **
Najviac gólov: Janíček 3, Delič 3, D. Holas 2, Korauš, Nedbal, P.Holas, Brezina po 1 – Nagy, Čiernik, Molnár, Košík, Kšiňan po 1, 250 divákov.

Rozhodcovia: Alexander Balázs, Štefan Kádár

//Ďalšie zápasy 8.kola:// **ČH Hornets Košice – TOZAN SC Topoľčany 16:8 (4:2, 3:1, 6:2, 3:3) **
Najviac gólov: K. Bačo 5, Hrošík 4 – Pécz 2, 200 divákov

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM