Správy

Sladké či osvedčená klasika? Stará tržnica ponúkne rekordné množstvo piva

Obľúbené podujatie všetkých milovníkov poctivého nezávislého piva opäť zavíta do priestorov bratislavskej Starej tržnice.

Ilustračný obrázok k článku Sladké či osvedčená klasika? Stará tržnica ponúkne rekordné množstvo piva
Zdroj: ephoto.sk

V dňoch 21. – 23. septembra sa otvoria pípy v stánkoch takmer stovky remeselných pivovarov, ktoré budú čapovať skoro 350 druhov jedinečných, a v mnohých prípadoch i netradičných, pív.

Okrem klasických slovenských a českých účastníkov, prídu aj pivovary z Poľska, Belgicka, Anglicka, Dánska, USA, Škótska, Nemecka, Slovinska, Srbska, Holandska a prvý raz i zo Španielska.

Budú sa čapovať aj ovocné pivá

Spoluorganizátor degustačnej výstavy Ivan Čižmárik sa rekordnej účasti pivovarov potešil: „Popularita tohto podujatia každým ročníkom stúpa. Dôkazom toho je aj neustále narastajúci počet prihlásených pivovarov, a to nielen zo Slovenska, ale prakticky z celého sveta.“

Aj tento rok si pivári budú môcť svoje vzorky načapovať do elegantného pohára typu TEKU od nemeckého výrobcu Rastal. Viaceré pivovary budú na Salóne piva čapovať pivo typu FruitBeer, podaktoré v naozaj netradičných kombináciách. Holíčsky pivovar Wywar napríklad ponúkne hroznové pivo, ale ochutnať sa budú dať aj pivá s prídavkom maracuje, melónu, manga či brusníc.

Čítajte aj: Ďalší z kultových bratislavských podnikov. Krčma, kam vraj chodili aj štúrovci

Za jednodňový vstup zaplatíte 5 eur

Podujatie sa opäť nesie po záštitou Asociácie malých nezávislých pivovarov Slovenska (AMNPS). Predseda AMNPS Ľubomír Vančo vníma akciu pozitívne: „Jeseň už tradične patrí pivným festivalom. Som veľmi rád, že sa Salón Piva, ktorý pravidelne podporujeme, stal peknou tradíciou aj u nás na Slovensku. Naši členovia sa už na svojich pravidelných zákazníkov a pivárov veľmi tešia.“

Na Salóne Piva za vstupné v hodnote 5 eur na jeden deň dostanú návštevníci sklený pohár TEKU, katalóg pivovarov so zoznamom pív a ceruzku, aby si mohli do katalógu robiť poznámky. Salón Piva je otvorený od 15:00 do 23:00 hod.

Čítajte aj: Milovníci piva si u Jakuba určite prídu na svoje

Ilustračný obrázok

Pivovar Richtár Jakub
8
Galéria
Zdroj: internet
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM