Rôzne

Skvelá letná športová akcia: Dúbravka bude pamiatky spoznávať behom

Podujatie je otvorené všetkým vekovým kategóriám, vítaní sú seniori aj juniori.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá letná športová akcia: Dúbravka bude pamiatky spoznávať behom
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Spoznať, zašportovať si, zasúťažiť, stretnúť sa. To všetko má spojiť letná športová akcia Beh dúbravskými pamiatkami. Trasa prvého letného poznávacieho behu vedie od miestneho úradu k Horánskej studni, ku Kostolu sv. Kozmu a Damiána, k sv. Vendelínovi, Pamätníku Ľ. Štúra až k Červenému krížu pri Základnej škole Pri kríži.

Beh za pamiatkami

Podujatie je športovo-poznávacou novinkou v Dúbravke. „Beh dúbravskými pamiatkami nesie myšlienku – víťazom je každý,“ pozýva starosta Dúbravky Martin Zaťovič. „Podujatie okrem pohybu ponúka aj poznanie, spoznávanie histórie a pamiatok mestskej časti.“

„Každý pretekár obdrží kartu športovca s menom, s ktorou pôjde alebo pobeží po jednotlivých staniciach dúbravských pamiatok,“ organizátor súťaže Radek Šatka z Oddelenia školstva, vzdelávania a športu miestneho úradu.

„Štartuje sa jednotlivo v 20 sekundových intervaloch. Na každej stanici bude traťový kontrolór, ktorý dá kontrolnú pečiatku do karty športovca. Na kartu športovca sa zapíše čas štartu aj čas príchodu do cieľa.“

Podujatie je otvorené všetkým vekovým kategóriám, vítaní sú seniori aj juniori. Medailu na záver dostane každý účastník, ktorý získa všetky pečiatky a príde do cieľa do dvoch hodín.

V prípade nepriaznivého počasia sa akcia neuskutoční.

sobota / prezentácia účastníkov bude od 9:00 do 9:45 hod. / Žatevná ulica 2

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM