Rôzne

Školy sa tešia z tisícok košov na recyklovaný odpad. Pomohli vaše zubné kefky

Známa švajčiarska značka produktov ústnej hygieny vymyslela projekt, vďaka ktorému sa v týchto dňoch školy tešia z tisícok smetných košov.

Ilustračný obrázok k článku Školy sa tešia z tisícok košov na recyklovaný odpad. Pomohli vaše zubné kefky
5
Galéria

Čo robíte so zubnými kefkami, ktoré už doslúžili? Hádžete ich do koša? Nerobte to! Namiesto toho, aby končili použité kefky na skládkach odpadu či v spaľovniach, im môžete dať šancu pretransformovať sa na superhrdinov!

To sa oplatí!

Použité kefky nevyhadzujte! Prineste ich do Curaprox Smile Shopu, kde im v kefkovničke sami odseknete hlavičku (ktorá je zatiaľ nerecyklovateľná). Takéto kefky dokáže výrobca zmeniť na krásne koše na triedený odpad a v rámci projektu Eko Alarm ich darovať 200 rôznym školám roztrúsených po celom Slovensku.

Prvé koše na recyklovaný odpad sú už vo vybraných školách. Ide o vyše 5 200 košov a pre ich výrobu zomrelo viac ako 15 000 vyzbieraných kefiek.

Zdravie Zeme

Súčasťou projektu bude aj ročný edukačný program, v rámci ktorého bude štvorica neziskových organizácii školiť deti o odpadoch, možnostiach recyklácie a predchádzaní odpadu. Ide o odborníkov z neziskových organizácii INCIEN, Živica, Priatelia Zeme a Ekopolis.

Zapojením sa do zbierky použitých zubných kefiek prispejete k zlepšeniu zdravia našej Zeme a zároveň ušetríte. Za každú prinesenú kefku dostanete zľavu 5 centov na nákup novej. Pri kefkách iných značiek dostanete zľavu maximálne za 10 kusov. To sa oplatí, nie?

Zoznam Smile Shopov, kde môžete odovzdať staré zubné kefky, nájdete TU.

Druhý život pre kefky
5
Galéria
Zdroj: Curaprox FB
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM