Futbal

ŠK Slovan: Nová posila František Kubík prichádza z AS Trenčín. Pomôže v Európskej lige UEFA

Novou tvárou v tíme úradujúceho slovenského futbalového majstra ŠK Slovan Bratislava sa stal František Kubík. Dvadsaťpäťročný krídelník prišiel na Pasienky z AS Trenčín, aby pomohol Slovanu v hlavnej fáze Európskej ligy UEFA 2014/2015 k čo najlepším výsledkom.

Ilustračný obrázok k článku ŠK Slovan: Nová posila František Kubík prichádza z AS Trenčín. Pomôže v Európskej lige UEFA
Zdroj: TASR

Zverenci Františka Straku sa v uplynulom období neprebojovali do skupinovej fázy tohtoročnej edície Ligy majstrov, keď v play off nestačili na bieloruský BATE Borisov. Po výsledkoch 1:1 doma a 0:3 vonku svoje účinkovanie v prestížnej súťaži skončili. Predstavia sa ale v Európskej lige, kde v I-skupine narazia na SSC Neapol s Marekom Hamšíkom, švajčiarskych Young Boys Bern a veľkého rivala z federálnych čias AC Sparta Praha. V boji o postup má Slovanu pomôcť aj čerstvá posila František Kubík. „Rokovania prebiehali už dlhšiu dobu. Som rád, že sme sa dohodli, pretože Slovan je pre mňa top klub na Slovensku a možnosť hrať Európsku ligu je lákavá. Prakticky sme dohodnutí, zostáva doriešiť formality,“ uviedol Kubík pre médiá počas nedeľňajšieho duelu Slovana s Banskou Bystricou.

K jeho angažovaniu sa vyjadril aj tréner Slovana František Straka: „Som rád za každého kvalitného hráča a s Kubíkom prišla kvalita. Čaká nás náročný program a teší ma, že prišiel práve on. Uvidíme, či sa vedenie klubu rozhodne ešte pre nejaký ďalší ťah.“

Dvadsaťpäťročný krídelník začínal s futbalom v Prievidzi, od roku 2008 pokračoval v AS Trenčín. V zahraničí sa snažil preraziť v drese holandského ADO Den Haag, ruského tímu Kubaň Krasnodar či na Ukrajine v tíme Tavrija Simferopoľ. V roku 2012 sa vrátil do Trenčína, no po sezóne opäť prestúpil, tentoraz do Arsenalu Kyjev. Ten však v októbri uplynulého roka vyhlásil bankrot a Kubík sa po krátkej zastávke v gréckom Ergotelise vrátil späť na Považie. Debut v reprezentačnom drese SR absolvoval 9. februára 2011 v prípravnom stretnutí proti Luxembursku.

Slovan si tak upísal ďalšieho hráča, ktorý pôsobil pod hradom Matúša Čáka. V minulosti prestúpili z Trenčína do „belasého“ dresu aj Filip Hlohovský či reprezentant Trinidadu a Tobaga Lester Peltier. Nedávno sa s vedením slovenského majstra dohodol aj Samuel Štefánik, ktorý síce prišiel z holandského NEC Nijmegen, ale aj jeho kariéra štartovala v AS Trenčín.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM