Kultúra

Silvestrovský koncert Slovenskej filharmónie zaznie v Redute aj na obrazovke

Sviatočné koncerty Slovenskej filharmónie vyvrcholia na Silvestra a Nový rok. Uvedú ich členovia Slovenskej filharmónie a Slovenského filharmonického zboru pod taktovkou stáleho hosťujúceho dirigenta Rastislava Štúra.

Ilustračný obrázok k článku Silvestrovský koncert Slovenskej filharmónie zaznie v Redute aj na obrazovke
Zdroj: TASR

Dramaturg Slovenskej filharmónie Ivan Marton zostavil program na počesť slávnym koncertným cyklom BBC Proms, ktoré sa od roku 1895 konajú v Londýne. BBC Proms – veľkolepá hudobná hostina každoročne ponúka programovú pestrosť, ktorú si na dvoch koncertoch vychutnajú aj návštevníci bratislavskej Reduty a na Silvestra aj turisti a Bratislavčania na Hviezdoslavovom námestí.

Silvestrovský koncert Hold londýnskym BBC Proms bude aj tento rok v priamom prenose prenášaný v rámci silvestrovského programu Starého mesta na veľkoplošnú obrazovku na Hviezdoslavovom námestí, začína sa o 16.00 h. Ten istý program bude znieť v Koncertnej sieni Slovenskej filharmónie aj na Nový rok o 19.00 h.

Čítajte tiež: Silvestrovské oslavy v meste odštartujú bežci. Do tradičného Silvestrovského behu sa stále môžete prihlásiť

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM